Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα του βουλευτή του Σύριζα Λακωνίας Σταύρου.Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά.

Μήνυμα του βουλευτή του Σύριζα Λακωνίας Σταύρου.Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά.
Η πολύπλευρη γνώση βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και όταν τον κατανοήσουμε, μπορούμε να τον αλλάξουμε. Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στη δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης αυτής.
Μια πορεία, η οποία, παρόλο που γίνεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη, είναι σίγουρο ότι θα σας αναδείξει στο τέλος νικητές. Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σήμερα, κατέχει μια σημαντική πρωτιά: Τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων, 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ιδιαίτερη επίσης προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
Σήμερα προσλαμβάνονται στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Αντίστοιχα, στις δομές Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν 3.489 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.
Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.
Σταύρος Αραχωβίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου