Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΒΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΚΟ ..ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΚΟ ..ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ


Περπατάς στην παραλία και απολαμβάνεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα ..κάτι μασουλάς .... το χέρι σου το έχεις με τρόπο πονηρό προς τα πίσω και αφήνεις το σακουλάκι σου να το πάρει ο άνεμος ....όταν σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν καλαθάκια σκουπιδιών .Αφήνεις το στίγμα σου όπως τα σκυλιά που κατουράνε στις γωνίες .Συγχαρητήρια .
Φυσικά τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και μόνο ,αλλά εσύ φίλε μου άφησες και την σακούλα σκουπιδιών. Συγχαρητήρια
Κι εσύ κύριε με το καλοσιδερωμένο πουκάμισο περπατάς στην πλατεία κυριακάτικα ανάμεσα στα παιδιά που παίζουν, κοντοστέκεσαι ,κλείνεις το ένα ρουθούνι με το δάχτυλο και από το άλλο εκσφενδονίζεις μια ρουκέτα μίξας ,εκεί που παίζουν τα παιδιά .Συγχαρητήρια.
Δεν ζούμε σε μια μεγαλούπολη που η κατάσταση ξεφεύγει ,αλλά σε μια όμορφη πόλη δίπλα στη θάλασσα που θα πρέπει να την φροντίζουμε όπως το σαλόνι του σπιτιού μας .
Γιατί να χαλάμε αυτή την ομορφιά του τόπου μας ,γιατί να μην σεβόμαστε ο ένας τον άλλον ? Πόσο λάθος νοοτροπία είναι να πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα να βρωμίζουμε .
Πόση μεγάλη ασέβεια προς όλους όταν φτύνεις στο δρόμο όταν φυσάς την μύτη σου .Τι νοοτροπία είναι αυτή μερικών που δεν σέβονται τίποτα.Στην αυλή σας η στο σαλόνι σας έτσι κάνετε?
Ζούμε σε έναν όμορφο τόπο και πρέπει να τηρούμε την καθαριότητα μόνοι μας .Αυτό είναι πολιτισμός ,είναι ανθρωπιά είναι στην πράξη αγαπώ τον τόπο μου άρα τον φροντίζω.


Δεσποινα Βαγγελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου