Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ
Πειραιάς, 9 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επίσκεψη της βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” για τις διαδικασίες ανέγερσης του Σχολικού Διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου στο Βόρειο Τμήμα των Κυθήρων»
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, επισκέφθηκε τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννα Κοντούλη.
Η βουλευτής έθεσε το κτιριακό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου στον Ποταμό Κυθήρων. Το Δημοτικό Σχολείο του Βόρειου Τμήματος των Κυθήρων στεγάζεται σε παλιό κτίριο στον Ποταμό που δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Ο Δήμος Κυθήρων εδώ και πολλά χρόνια έχει ζητήσει να κατασκευαστεί νέο διδακτήριο και για το λόγο αυτό, από το 2003 έχει δεσμεύσει και έχει χαρακτηρίσει οικόπεδο στη θέση Ξυλοκερατέα, στον Ποταμό Κυθήρων, εκτάσεως 17.126 τ.μ.. Κατά τον έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου οικοπέδου ανέκυψαν σοβαρά νομικά κωλύματα σε ότι αφορά την απόκτησή του με αγορά.
Στο μεταξύ από 30.05.2016 υπάρχει πρόταση του «Τριφύλλειου Ιδρύματος» (Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) για μακροχρόνια μίσθωση (από πενήντα έως ενενήντα εννιά έτη) του οικοπέδου τεσσάρων στρεμμάτων με ακίνητο 1.100 τ.μ. που βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού του Ποταμού Κυθήρων και στο οποίο μέχρι πρότινος στεγάζονταν το νοσοκομείο Κυθήρων. Η παραπάνω πρόταση τυγχάνει της απολύτου αποδοχής του Δήμου Κυθήρων, καθώς κρίνει ότι το εν λόγω ακίνητο αποτελεί ιδανική λύση για τον ανωτέρω σκοπό, όπως προκύπτει από το υπ’ αρίθμ.2994/ 24-08-2017 έγγραφο του Δημάρχου Κυθήρων. Ωστόσο η πρόταση αυτή χρήζει διερεύνησης για τη νομική δυνατότητα ανέγερσης σχολικού κτιρίου σε ακίνητο που δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου ή της ΚτΥπ Α.Ε., αλλά παραχωρείται κατά χρήση.
Η βουλευτής, αφού ενημερώθηκε, επισημαίνοντας ότι η απόκτηση του οικοπέδου στη θέση Ξυλοκερατέα μπορεί να γίνει και με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, ζήτησε από την πρόεδρο, οι υπηρεσίες της ΚτΥπ Α.Ε. να εξετάσουν άμεσα και ενδελεχώς τις νομικά εφικτές λύσεις και να γίνει επιλογή της καλύτερης δυνατής προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής της.
Η πρόεδρος αναγνώρισε την ανάγκη ανέγερσης του σχολικού κτιρίου, έκανε δεκτή την πρόταση της βουλευτή και δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απαντήσουν οι υπηρεσίες για τις εφικτές λύσεις. Συμφώνησαν, επίσης, να γίνει μια νέα συνάντηση, στην οποία η πρόεδρος θα ενημερώσει τη βουλευτή για το σημαντικό έργο που γίνεται εκ μέρους της ΚτΥπ Α.Ε. στην Α΄ Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου