Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος. Την Παρασκευή η εξόδιος ακολουθία

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε άμεσα το Κ.Υ. Αρεόπολης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του διευθυντή και όλου του προσωπικού του Κ.Υ. ο σεβασμιότατος κατέληξε.Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου
Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης, εν συγκινήσει ψυχής, αναγγέλει την προς Κύριος εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρού Χρυσοστόμου.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Η ταφή θα γίνει στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων.
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 θα γίνει η υποδοχή του σκηνώματος στο Ηρώον Γυθείου και εν συνεχεία με πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. 

Βιογραφικό Μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933. 
Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον τω 1957.
Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω. 
Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανακαίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλεσε. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6-10-1996.
Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ' αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.
Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ' αριθμ. 273/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 http://www.githio-click.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου