Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

BATIKA.Η ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ


Οι φωτογραφίες είναι από τη βράβευσή του, σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, στον Πειραιά.

Στο αποχαιρετιστήριο γράφει ο π.Παναγιώτης Αρώνης:
Ένας σπουδαίος Βατικιώτης έφυγε από κοντά μας! Ένας ευγενής, άκακος και αμνησίκακος, φιλότιμος, φιλάνθρωπος αλλά προ πάντων φιλόθεος με πίστη δυνατή και ακλόνητη, με εμπειρική-βιωματική γνώση του Θεού!
Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στεκόταν δίπλα σε πολυάριθμους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη!
Καλός πράγματι Σαμαρείτης που σταματούσε μπροστά σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό του! Πόθος του μετά να τον οδηγήσει στο πλησιέστερο "πανδοχείο" της Εκκλησίας μας για να φορτίσει την ψυχή του με ελπίδα και εσωτερική δύναμη. Άνθρωπος της προσευχής και της πίστης που μπρος σ αυτήν στάθηκε αληθινός χαλκέντερος, ακούραστος, ακαταπόνητος, μοναδικός και ανεπανάληπτος.
Υπήρξε αναμφίβολα μία ολόλευκη λαμπάδα που πυρπολήθηκε από τον κεραυνό της αγάπης του Χριστού και καιόμενη έλιωσε εξολοκλήρου σκορπίζοντας το φως της ελπίδας και της χαράς παντού! Τεράστιο το χριστιανικό ανθρωπιστικό έργο του που ξεπέρασε τα όρια του τόπου μας που αγαπούσε, της χώρας μας και που φθάνει μέχρι την Αφρική, θα παραμείνει αιώνια ένα ουράνιο τόξο στο βαρύ συννεφιασμένο ορίζοντα των καιρών μας. Το κενό που αφήνει ό θάνατός του είναι δυσαναπλήρωτο! Προσευχηθήκαμε χθες στον Ιερό Ναό «Παναγίτσας» Βούλας ο Κύριος της ζωής και του θανάτου Χριστός, ν αναπαύει την ψυχή του μετά των αγίων και των δικαίων! Αιωνία 
ΠΗΓΗ 
pliroforiopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου