Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Επίσκεψη του υπουργού Κουρουμπλή στη Μάνη: Τι ειπώθηκε για το master plan του λιμένος Γυθείου


Στο Γύθειο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αρχικά επισκέφτηκε το λιμεναρχείο, όπου ο λιμενάρχης πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, παρουσία του διοικητή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ αρχιπλοίαρχου Σπ. Κοντομάρη, τον ενημέρωσε για την επιχειρησιακή κατάσταση της υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε η πληρότητα του λιμεναρχείου σε στελέχη και επιχειρησιακά μέσα, με βάση τις σημερινές ανάγκες. Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τα στελέχη του λιμενικού σώματος να δείξουν τη δέουσα προσοχή για την εξυπηρέτηση των τουριστών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος κ. Ανδρεάκος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την έως τώρα συνεργασία. Εν συνεχεία δώρισε στον κ. Κουρουμπλή αγαλματίδιο που αναπαριστά μανιάτη αγωνιστή του 1821. Επί τη ευκαιρία ο κ. Κουρουμπλής υπενθύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δεν φοβάται τίποτα και είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κυβερνητικός βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος έθεσε ζητήματα που αφορούν στο Λιμενικό Ταμείο και το λιμάνι. Όπως είπε, το master plan του λιμανιού αναμένεται να είναι έτοιμο για να υποβληθεί στο υπουργείο προς τα τέλη Μαΐου. Αναφέρθηκε επίσης στην καθίζηση που έχει υποστεί τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα και στις διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Ο κ. Αραχωβίτης εκτίμησε ότι με τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών μπορεί να επιλυθεί κάθε πρόβλημα.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει χωρίς καθυστέρηση το master plan, όταν φτάσει στις υπηρεσίες του υπουργείου, και δήλωσε ότι θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του λιμανιού σε σύσκεψη στην Αθήνα, για να συζητηθούν αναλυτικά τα ζητήματα που εκκρεμούν. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σαμπατακάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες.
Ακολούθησε συνάντηση των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων με στελέχη της κομματικής οργάνωσης Ανατολικής Μάνης και με πολίτες του Γυθείου.
ΠΗΓΗ http://laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου