Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΕΧΟΥΣ

Οι Τσέχοι βρίσκονται στα Κύθηρα εδώ και 3 μέρες και ήδη τα σχόλιά τους για το νησί είναι μόνο θετικά όπως μου ανέφερε σήμερα το πρωί ο Executive Director του Τσέχικου Πρακτορείου VIAMARE κ. Zdenek Marek που μαζί με τον Έλληνα υπεύθυνο της El Greco Tours κ. Χρήστο Βασιλείου, συναντηθήκαμε στην Αγία Πελαγία. Οι Τσέχοι αναζητούν νέους προορισμούς στην Ελλάδα, μη κορεσμένους, και με βασικό στοιχείο την ποιότητα. Εντύπωση τους έχει προκαλέσει η καθαριότητα στο νησί μας αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο των καταλυμάτων. Το ίδιο γραφείο δραστηριοποιείται και σε άλλα νησιά και ο υπεύθυνος δεν παρέλειψε να μου μιλήσει με όχι κολακευτικά λόγια για την εικόνα που δείχνει η Ζάκυνθος λόγω των σκουπιδιών.

Στη συνέχεια πήγα στον Ποταμό όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ζαντιώτη μιλήσαμε σχεδόν με όλους τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ της Πλατείας σχετικά με το εκεί εκτελούμενο έργο της ανακαίνισης και ανακατασκευής του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού. Η κατανόησή τους είναι παραπάνω από δεδομένη και παράπονο δεν εξέφρασε κανείς. Είμαι σίγουρος ότι το αποτελέσμα θα εξαλείψει κάθε πρόσκαιρη ταλαιπωρία και τους ευχαριστώ όλους για την υπομονή τους.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Ποταμού κάνει μια εξαιρετική δουλειά εθελοντισμού, που δρα συμπληρωματικά προς τις δράσεις του Δήμου, που λόγω έλλειψης προσωπικού είναι αδύνατον να καθαρίσει όλα τα χωριά. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι παραπάνω από αξιέπαινες και αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας!
Stratos Charchalakis 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου