Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ: Στηρίζω τον Εθελοντισμό- Θα έλθει ξανά το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ της Λακωνίας ως όφειλε ζήτησε και την άποψη του Δημάρχου του Δήμου Ευρώτα , Δήμου Βέρδου για αυτό το θέμα το οποίο είναι άκρως σοβαρό.
Μας είπε λοιπόν ότι θα ήταν αδύνατον να μην είναι θετική  η προσωπική του θέση   ως Δήμαρχος  και μάλιστα ως πρώην Αξιωματικός της  Πυροσβέστης , σε μια τέτοια προσπάθεια εθελοντισμού που σκοπό έχει την προστασία της περιουσίας των δημοτών και του περιβάλλοντος.
Μάλιστα , επειδή ο εθελοντισμός αποτελεί παγκόσμιο ζητούμενο της σύγχρονης κοινωνίας   , θα επανέλθει σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα ποιο ολοκληρωμένο με περισσότερα στοιχεία και ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων.
Τέλος είπε ότι έχει ενημερώσει όλους για τον χώρο που θα στεγασθεί η Εθελοντική ομάδα  Πυροσβεστών των Κροκεών.  
_____________________________________________________________________________________________________________________________
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Εμείς να σχολιάσουμε και να πούμε ότι όταν ένας Πολιτικός είτε είναι Βουλευτής είτε Δημοτικός Σύμβουλος και σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον ψηφίζει ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ δεν παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση ψηφίζοντας  ΝΑΙ ή ΌΧΙ τότε υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης στο συγκεκριμένο θέμα ή σκοπιμότητα ή αποφυγή ευθύνης.
Το ΠΑΡΩΝ σε μια διαδικασία πάει να πει ότι δεν έχει γνώμη επί του θέματος ο εκλεγμένος από το λαό.
Πάντα οι ξεκάθαρες απόψεις και πολύ περισσότερο οι ξεκάθαροι ψήφοι είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά στην πολιτική και δείχνουν τον σεβασμό των εκλεγμένων προς την κοινωνία.
Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων γιατί οι πληροφορίες της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ λένε ότι οι Δημότες των Κροκεών θα επανέλθουν και μάλιστα δυναμικά.
Είναι λοιπόν στο χέρι του Δημάρχου αυτή η φλόγα που ξεκίνησε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , τάχιστα να σβήσει .
____________________________________________________________________________________________________________________________
Για την καλύτερη ενημέρωση σας δείτε και την ανακοίνωση της  Εθελοντικής ομάδας  Πυροσβεστών των Κροκεών.
Η προστασία της ζωής και της περιουσίας από πυρκαγιά και κάθε άλλη φυσική καταστροφή ή έκτακτη ανάγκη,  άμεσα και αποτελεσματικά με κατάρτιση και απευθείας  συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα είναι το βασικό κίνητρο για την προσπάθειά δημιουργίας Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Κροκεές.
Η προσπάθεια όμως των 22 (κατ αρχήν) πολιτών που με δυναμική και αποφασιστικότητα με κόστος στην προσωπική και οικογενειακή ζωή τους, αποφάσισαν να αποτελέσουν τον κορμό για την ίδρυση και λειτουργία  του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου τις Κροκεές απαξιώθηκε από τον Δήμο Ευρώτα.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές, (που δυστυχώς παράδειγμα σε οικία εθελοντή πυροσβέστη των Κροκεών είχαμε προ ολίγων μηνών), οι πλημμύρες των τελευταίων χρόνων, η αυξανόμενη ένταση των καιρικών φαινομένων, η ανάγκη διασφάλισης του φυσικού-αγροτικού  κεφαλαίου της περιοχής μας, που αποτελεί βασικό αγαθό επιβίωσης, η προστασία του δασικού μας πλούτου, ως κίνητρα στάθηκαν αδύναμα στην ψηφοφορία για την έγκριση του αιτήματος για το Εθελοντικό Κλιμάκιο.
Από τον πρόσφατο Ιούλιο του 2016 άρχισαν την προσπάθεια υλοποίησης μιας καθολικά αποδεκτής ανάγκης για την καλύτερη ενημέρωση, οργάνωση και εκπαίδευση έτσι ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο της σωστής κατάρτισης για να είναι αποτελεσματικοί στην άμεση αντιμετώπιση  πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Η αναφορά γίνεται για τους 22 Πιστοποιημένους Εθελοντές Πυροσβέστες που δεν είναι άλλοι από τους ενεργοποιημένους συμπολίτες μας που έχουν την σωματική ικανότητα και την αποδεδειγμένη πλέων διάθεση να προσφέρουν με την προσωπική τους έμπρακτη συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.
Άμεσα και μεθοδικά αφού απευθυνθήκαν στον Αξιωματικό της Πυροσβεστικής, Επιπυραγό Κων/νο Γραφάκο, Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου που σύμφωνα με το υπηρεσιακό βιογραφικό του και τα ιστορικά δεδομένα είναι ο  πλέον καταρτισμένος πυροσβεστικός υπάλληλος για θέματα που αφορούν την οργάνωση, εκπαίδευση και κατάρτιση εθελοντών πυροσβεστών, ολοκλήρωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είναι ήδη το Έμψυχο δυναμικό για την Εθελοντικό Κλιμάκιο των Κροκεών.
  • Η χιλιομετρική απόσταση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και από τον ήδη υπάρχοντα Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στη Μυρτιά,
  • ο πραγματικός χρόνος μετακίνησης ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος και επέμβασης σε οποιοδήποτε περιστατικό στις Κροκεές ,
  • η ανάγκη προστασίας του δασικού πλούτου του δάσους του Βασιλακίου,
  • οι πληγές από τα κατεστραμμένα από πυρκαγιά σπίτια σε Κροκεές Λάγιο και της επιχείρησης του Εθελοντή Συγχωριανού μας στα Χάνια Βασιλακίου από το 2016 έως σήμερα,
  • η απειλή οποιασδήποτε μελλοντικής πιθανότητας πυρκαγιάς και η ευκαιρία αφού εκπαιδευτήκαμε και αν οργανωθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην έναρξή της συνδράμοντας έτσι στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πολύ σύντομο χρόνο μειώνοντας την πιθανότητα καταστροφής δεν μας αφήνουν περιθώρια για δεύτερη σκέψη.
Το γεγονός ότι σημαντικό Ατομικό Προστατευτικό Εξοπλισμό δηλαδή στολές και πυροσβεστικά αρβύλα έχουν δωριστεί στους εθελοντές από πολίτες, επαγγελματίες, τον συνεταιρισμό και σύλλογο Αμερικής – Καναδά, είναι απόδειξη την υποστήριξης των συμπολιτών μας  στην προσπάθεια αυτή.
Η υποστήριξη όμως από την επίσημη πολιτεία  σε όλη αυτή την κινητοποίηση πολιτών, φορέων, συλλόγων και επαγγελματιών  ήταν η μετάφραση σε αρνητική ψήφο στην στάση «παρών» που εξέφρασε μερίδα των Δημοτικών Συμβούλων σου Δήμου Ευρώτα. 
Ζητήσαμε να στηρίξουμε την διατήρηση του ίδιου του τόπου μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή πυρκαγιάς ή άλλης καταστροφής καθώς και της προστασίας της ζωής των συνανθρώπων μας με την δική μας συνεισφορά σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. 
Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι…
Οι Εθελοντές των Κροκεών που εισέπραξαν  την απόρριψη.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου