Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σε Άγιο Δημήτριο Ζάρακος και Ζούπενα οι εορτασμοί των επετείων για τα Ολοκαυτώματα των χωριών από τα ναζιστικά Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Αυτός ο τόπος με αίμα πλήρωσε την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία...Απαιτούμε ενός λεπτού σιγή από όλα τα Κράτη γι' αυτή την θυσία!!!
*******
Άρθρο του Βαγγέλη Μητράκου:
Το 1944 οι Γερμανοί προκειμένου να ανακόψουν τα χτυπήματα της Αντίστασης έκαψαν δυο χωριά στη Λακωνία κι εκτέλεσαν τους κατοίκους:

Στις 4 Ιουνίου 1944 έκαψαν τον Α. Δημήτριο Ζάρακος κι εκτέλεσαν 21 κατοίκους (ανάμεσά τους κι ένα μωρό) και στις 5 Ιουνίου 1944 έκαψαν τους Αγίους Αναργύρους (Ζούπαινα) του Πάρνωνα εκτελώντας 27 κατοίκους.
Αν όμως ανατρέξει κάποιος να βρει στοιχεία για τα γεγονότα αυτά, θα ανακαλύψει (δυσάρεστα έκπληκτος), μεταξύ άλλων, και τα εξής αναγραφόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες:
1 .«Το ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου - ένα από τα ανταρτοχώρια της περιοχής - ήταν αντίποινα των Γερμανών για τη δολοφονία του Φράντς Κρεχ και της συνοδείας του στους Μολάους Λακωνίας».
2. «…Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, επιστρέφοντας από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Πάρνωνα, πέρασαν μέσα από την Ζούπαινα και στην έξοδό τους δέχθηκαν ένα πυροβολισμό εκ του οποίου τραυματίσθηκε ένας εκ των Ναζιστών. Η ύπουλη αυτή πράξη, τους προκάλεσε μανία εκδίκησης…»
Δηλαδή, το να εξοντώνεις σε αντάρτικη πολεμική επιχείρηση έναν γερμανό στρατηγό, όπως ο Κρεχ, ορίζεται ως «δολοφονία» (φόνος μετά δόλου) και το να χτυπάς, ως οφείλεις κι επιβάλλεται, τους κατακτητές ναζί ορίζεται ως «ύπουλη πράξη»!
Με τον τρόπο αυτόν η ιστορία παραχαράσσεται, σε μια προσπάθεια που κρατάει (δυστυχώς) 10ετίες ολόκληρες, ώστε να ενοχοποιηθεί η Αντίσταση και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για την καταστροφή των χωριών και τις εκτελέσεις και να αθωωθούν οι γερμανοί κατακτητές για όσα εγκλήματα έκαναν στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της κατοχής, παρ’ όλο που κανένα δικαστήριο απ΄αυτά που δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι ναζί για εγκλήματα πολέμου δεν τους αναγνώρισε τέτοιο ελαφρυντικό.
Με όμοιο τρόπο, οι παραχαράκτες της ιστορίας προκειμένου για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς να υπηρετήσουν και να κρατήσουν ζωντανό το εμφυλιακό πνεύμα και το μετεμφυλιακό κράτος, προσπαθούν να χρεώσουν, υπό την ανοχή της τοπικής κοινωνίας (δυστυχώς), εδώ και 70 χρόνια, στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και στην Αντίσταση την ευθύνη για τη σφαγή των 118 πατριωτών στο Μονοδέντρι της Σπάρτης.
Είναι καιρός η τοπική κοινωνία να υπερασπίσει σθεναρά και ανυποχώρητα την Αλήθεια, να καθαρογράψει την ένδοξη και τιμημένη ιστορία της Αντίστασης στη Λακωνία και να απομονώσει τα κέντρα εκείνα που λασπολογούν εναντίον της Ιστορίας και των Ηρώων.
Ηλιας Παναγιωτακακος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου