Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ..ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΙΑ(ΦΩΤΟ)

ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΙΑ





Με την κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων της πυροσβεστικής με 12 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις δυνάμεις του Νομού μας και των γειτονικών νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας έγινε δυνατή η κατάσβεση της επικίνδυνης φωτιάς πάνω από τα Νομια . Η φωτιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο τα μεσάνυχτα μετά τις 1.00 π.μ.
Ο Δήμος Μονεμβασιάς ήταν παρών με τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς , με 4 βυτιοφόρα οχήματα για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και μικρά οχήματα με βυτία με μεγάλο αριθμό δημοτικών υπαλλήλων . Πολύ σημαντική η βοήθεια των κατοίκων με τα ιδιόκτητα μηχανήματα και βυτία που από την πρώτη στιγμή αγωνιστήκαν για την κατάσβεση της φωτιάς .
Η φωτιά ήταν σε πολύ επικίνδυνο σημείο , διπλά στους οικισμούς Νόμια και Τροχάλια , είχε μεγάλο μέτωπο , ήταν δύσβατη δασική έκταση και κυριολεκτικά αποφύγαμε τα χειρότερα αφού υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο η φωτιά να απειλήσει σπίτια και αγροτικές εκτάσεις .
Οι κάτοικοι που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην κατάσβεση της φωτιάς βεβαιώνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη του επαρχιακού δρόμου Μονεμβασιάς - Νεάπολης .
Εκ μέρους του Δήμου πρέπει να ευχαριστήσω τα στελέχη και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , τους δημότες μας και τους εργαζόμενους στο δήμο για την δύσκολη και επιτυχή προσπάθεια τους .
Στο χάρτη φαίνεται με κόκκινο χρώμα η περιοχή της φωτιάς .
Σχετικά με τη φωτιά πατήστε στον σύνδεσμοhttps://www.facebook.com/stavros.xristakos/posts/10216415638324951
Φωτογραφίες Lefteris Del

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου