Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Δυναμική συγκέντρωση, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση πάρκου ανεμογεννητριών δίπλα από τα σπίτια τους, πραγματοποιούν από το πρωί σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας, οι οποίοι, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στην περιοχή, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους την οποία επιφέρουν οι «πράσινες» μπίζνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι έξι ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 5,4 MW, προβλέπεται να εγκατασταθούν ανάμεσα σε τρία χωριά του Δήμου, την Κρυόβρυση, τα Κουλέτια και την Παντάνασσα, σε απόσταση μεταξύ 500 και 600 μέτρων από τον οικιστικό ιστό, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που εύλογα έχει προκαλέσει το έργο στους κατοίκους, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δίστασε να δώσει την έγκρισή του στο εν λόγω «επενδυτικό πλάνο».
Ήδη έχει γίνει όλη η απαιτούμενη προεργασία στο χώρο, εκσκαφές και τοποθέτηση βάσεων και από σήμερα ξεκίνησαν να καταφτάνουν τα πρώτα φορτηγά με τα κυρίως σώματα των ανεμογεννητριών. Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο σημείο της εγκατάστασης, βρίσκοντας απέναντί τους τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν άμεσα με επικεφαλής των αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας.
Τηλεφωνική παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής για την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.
https://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου