Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στο πάρκο ανεμογεννητριών (ΦΩΤΟ)

Νέα κινητοποίηση σήμερα των κατοίκων του Δήμου Μονεμβάσιας ενάντια στην εγκατάσταση πάρκου με ανεμογεννήτριες ενώ και χθες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου γίνονται εργασίες. 
Στην κινητοποίηση των κατοίκων, έντονη ήταν η παρουσία των κατασταλτικών μηχανισμών με δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, ενώ η εταιρεία κατέθεσε μήνυση κατά 20 μελών της Επιτροπής που έχει στηθεί από τους κατοίκους. 
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Ελένη Αναγνωστοπούλου δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Μονεμβάσιας και ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Οι έξι ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 5,4 MW, προβλέπεται να εγκατασταθούν ανάμεσα σε τρία χωριά του δήμου, την Κρυόβρυση, τα Κουλέτια και την Παντάνασσα, σε απόσταση μεταξύ 500 και 600 μέτρων από τον οικιστικό ιστό, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που εύλογα έχει προκαλέσει το έργο στους κατοίκους, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δίστασε να δώσει την έγκρισή του στο εν λόγω «επενδυτικό πλάνο».
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια  στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους την οποία επιφέρουν οι «πράσινες» μπίζνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
https://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου