Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ.Εκδήλωση Υπογραφής Πρωτοκόλλου Αδελφοσύνης Γεωγραφικών Οντοτήτων με την Ονομασία «Καραβάς», μεταξύ του Δήμου Καραβά Κύπρου, της Κοινότητας Καραβά Κυθήρων και του Οικισμού Καραβά Σπάρτης


Σε πνεύμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών εκδήλωση Υπογραφής Πρωτοκόλλου Αδελφοσύνης Γεωγραφικών Οντοτήτων με την Ονομασία «Καραβάς», μεταξύ του Δήμου Καραβά Κύπρου, της Κοινότητας Καραβά Κυθήρων και του Οικισμού Καραβά Σπάρτης.
Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά σε συνεργασία με τους Κοινοτάρχες Καραβά, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια φιλοξενίας δεκαμελούς αποστολής από τους Δήμους Αμυνταίου, Λειψών και Κυθήρων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά Σπάρτης, την περίοδο 23-27 Νοεμβρίου, με σκοπό την ενδυνάμωση και περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων τους. Στην εκδήλωση, εκτός από τις αποστολές από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν ο Έπαρχος Κερύνειας κ. Ανδρέας Λουκά ως εκπρόσωπος του Υπουργού των Εσωτερικών και οι Πρόεδροι και αξιωματούχοι όλων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μεταξύ άλλων, καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου και παρουσιάσεις, για την Κοινότητα Καραβά Κυθήρων από τον Γιώργο Τσάκο, Πρόεδρο της Κοινότητας, τον Οικισμό Καραβά Σπάρτης από τον Νίκο Καρμοίρη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και τον Δήμο Καραβά από την Τάνια Κολιού Γεωργίου και τον Ανδρέα Χατζηχαραλάμπους. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να γνωρίσουν τους τρεις Καραβάδες μέσα από περιγραφές και προβολές φωτογραφιών και ταινιών.
Ακολούθησε υπογραφή Συμφώνου για την ίδρυση Δικτύου Αδελφοσύνης Γεωγραφικών Οντοτήτων με την Ονομασία Καραβάς, με την επωνυμία «Δίκτυο Καραβά», μεταξύ του Δήμου Καραβά Κύπρου, της Κοινότητας Καραβά Κυθήρων και του Οικισμού Καραβά Σπάρτης. Στόχος του δικτύου, όπως αναγράφεται στο Σύμφωνο, είναι όπως το κοινό όνομα των τριών οντοτήτων ενώνει τους τόπους στα ίδια ιδανικά, αρχές και στόχους για Ελευθερία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Επιδίωξη του δικτύου είναι να διευρυνθεί όπου υπάρχει Καραβάς και, με πνεύμα συναντίληψης, συνεργασίας και συναδέλφωσης, να προωθηθεί η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια προς το όφελος και την ευημερία όλων των πολιτών του Καραβά.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό μέρος από την καταξιωμένη σοπράνο Καίτη Οικονομίδου, η οποία συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την υπέροχη ερμηνεία των τραγουδιών που τραγούδησε. Στο πιάνο συνόδευε η Αγνή Σακκά.
Την περίοδο της παραμονής της στην Κύπρο η αποστολή από τους αδελφοποιημένους Δήμους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά Σπάρτης είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στην παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση του Καραβά «Χορός του Λεμονιού» που πραγματοποιήθηκε τα Σάββατο 24 Νοεμβρίου στον πολύχωρο εκδηλώσεων Pavilion, με οργανωτή το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς». Οι φιλοξενούμενοι επίσης επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων την Ιερά Μονή Μαχαιρά και το Μουσείο «Θάλασσα» στην Αγία Νάπα.

Δήμος Καραβά 



























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου