Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΒΑΤΙΚΑ.Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ



Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο με τον ιερέα της ενορίας της Νεάπολης π.Παναγιώτη Αρώνη και τους διακόνους Παίσιο και Ευάγγελο Τσέγκα, παρουσία πλήθους πιστών, που από νωρίς προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να αντλήσουν απ’ Αυτόν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού τους αγώνα. 
Παιδιά του κατηχητικού πλημμύρισαν με τις φωνές του τον ναό απαγγέλοντας το "Πάτερ ημών" και την ώρα της Αγίας Κοινωνίας τα μέλη της χορωδίας ενηλίκων υπό την διεύθυνση της δασκάλας μουσικής κυρία Φανή Φερδιανάκη ,τραγούδησαν ψαλμούς. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού ,μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ιδιαίτερα συγκινητική .Στο κήρυγμα της ημέρας ο Σεβασμιώτατος συγκλόνισε με τον Λόγο του ,λόγος αγάπης προς τον συνάνθρωπο προς τον εαυτό μας ,αντλώντας την δύναμη από την θυσία του Χριστού μας.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλο τον κόσμο το Αντίδωρο ανταλλάσοντας ευχές με τον κόσμο και ο ιερέας π.Παναγιώτης Αρώνης μοίρασε άνθη στο εκκλησίασμα.
Χρόνια πολλά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου