Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών.Δελτίο Τύπου.¨Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής¨


Δελτίο Τύπου 4 Μαΐου 2019
Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών και υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στη πυροπροστασία και στην άμεση αντιμετώπιση πιθανής έναρξης πυρκαγιάς.
Στην πρώτη βδομάδα της αντιπυρικής περιόδου 2019 και παράλληλα με τις αυξημένες υποχρεώσεις η Π.Υ. Γυθείου πραγματοποίησε ενημέρωση - εκπαίδευση το Κέντρο Υγείας Γυθείου από το οποίο απεδέχθη σχετική πρόσκληση.
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του ιατρικού, διοικητικού, νοσηλευτικού και διασωστικού προσωπικού του Κ.Υ. Γυθείου, στην γνώση για την πρόληψη, αντιμετώπιση και προστασία από την απειλή από την πυρκαγιά και τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η γνώση ως εφόδιο μειώνει την πιθανότητα αμέλειας που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας κάθε ανθρώπου ώστε να ενεργεί και να αντιδρά χωρίς το αίσθημα του πανικού.
Απαραίτητο χαρακτηριστικό της επίσης της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση και η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στα φορητά μέσα πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες), τα χαρακτηριστικά τους, τις κατηγορίες που διακρίνονται και τον τρόπο χρήσης τους από κάθε πολίτη.
Στόχος την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου είναι αποφυγής των πυρκαγιών από αμέλεια και τέλος την δυνατότητα από κάθε πολίτη στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς στην έναρξή της με φορητά μέσα πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες).

Την δράση αυτή ανέλαβε και υλοποίηση ο Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου στην οποία συμμετείχε και τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια του Κ.Υ. Γυθείου Οδοντίατρος κυρία Αγγελάκου Θεοδώρα και η Επιμελήτρια Β΄ Γενική Ιατρός κυρία Καλογεράκου Αντωνία.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σκοπό έχει να συνεχίσει με ανάλογες δράσεις ώστε να έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες των περιοχών ευθύνης της.
Προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στον πολίτη και να φροντίζουμε για την πυροπροστασία του.
Επιπυραγός Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου