Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ή ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ;


ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ή ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ;
Η πλήρης άγνοια της παράταξης του κ. Παναγόπουλου για τη λειτουργία των Δήμων είναι πλέον ξεκάθαρη, αυτό αντιλαμβάνονται οι δημότες καθημερινά. Προφανώς αγνοεί ότι ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει υπάλληλο στα Αντικύθηρα και συνεπώς η αποκομιδή απορριμμάτων, η επισκευή των βλαβών της ύδρευσης και η αντικατάσταση λαμπτήρων γίνεται με συνεργεία από τα Κύθηρα όταν αυτό είναι εφικτό. Ο κ. Παναγόπουλος, προφανώς σε πλήρη πολιτική σύγχυση όπως εξάλλου αποδείχθηκε απόψε περίτρανα στην ομιλία του στα Πιτσινιάνικα, προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο αλλά δεν πείθει κανέναν.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν είναι η εξής:
- Στις υποδομές των Αντικυθήρων, λόγω του πολύ βαρύ χειμώνα, σημειώθηκαν πάρα πολλές βλάβες και ζημίες που έχουν ήδη αρχίσει να αποκαθίστανται. Σήμερα 8/5, μετέβη στο νησί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κατσανεβάκης μαζί με τεχνικούς για την επισκευή βλαβών της ύδρευσης και για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την οποία θα κάνει ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος αφού ο Δήμος δεν διαθέτει προσωπικό στο νησί. Το ίδιο θα γίνει και με την αποκατάσταση των λακούβων που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν αποκαθίστανται υπό βροχήν (στα Αντικύθηρα έβρεχε μέχρι πριν λίγες ημέρες).
- Το ελικοδρόμιο είναι πλήρως λειτουργικό. Απόδειξη ότι σχεδόν 2 φορές το μήνα προσγειώνεται σε αυτό το περιπολεύον την περιοχή ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Ο Δήμος αναμένει την ετήσια τεχνική έκθεση της Υ.Π.Α. (που είναι η μόνη αρμόδια για την επισήμανση βλαβών και ελλείψεων) για να πραγματοποιήσει την τακτική ετήσια συντήρηση.
- Τα γήπεδα βρίσκονται εντός του χώρου που έχει παραχωρηθεί στο Εθνικό Αστεροσκοπείο για την εθνικής σημασίας υποδομή του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής, την οποία η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά έχουν υποστηρίξει με σθένος και δυναμισμό όπως έχει δημόσια δηλώσει πολλάκις και ο πρόεδρος του ΕΑΑ Καθηγητής κ. Μανώλης Πλειώνης. Συνεπώς δεν χρήζουν συντήρησης αφού πλέον θα απομακρυνθούν.
- Ο χώρος του ΧΥΤΥ ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένος, είναι υπό κατασκευή! Θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού με βάση τον προγραμματισμό της αναδόχου εταιρείας. Όλοι οι αντίστοιχοι χώροι γεμίζουν με νερό μετά από έντονες βροχοπτώσεις και αυτό αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση των γεωυφασμάτων γεωμόνωσης ήταν τεχνικά άρτια. Λογικό να μην το γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος, αφού έτσι και αλλιώς για πρώτη φορά ασχολείται με τέτοια ζητήματα.
Η ουσία όμως είναι τελείως διαφορετική.
Αμφισβητεί η παράταξη του κ. Παναγόπουλου ότι η Δημοτική Αρχή έκανε έργο στα Αντικύθηρα; Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ; Δεν ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος στο Λιμάνι; Δεν επισκευάστηκαν οι δεξαμενές και τα αντλιοστάσια; Δεν έγιναν πλακοστρώσεις; Δεν τοποθετήθηκε νέα δεξαμενή 150 κυβικών; Δεν διπλασιάστηκαν οι προσεγγίσεις του τοπικού πλοίου; Δεν εξασφαλίστηκε επαρκής συγκοινωνία παρά το ολιγάριθμο των κατοίκων; Δεν χρηματοδοτήθηκε ο περιφερειακός του Ποταμού; Δεν συντηρήθηκαν τα δημοτικά ακίνητα; Δεν επεκτάθηκε ο ξενώνας;
Αλήθεια, γιατί δεν ανέφερε ΤΙΠΟΤΕ απολύτως για τον κατεστραμμένο δρόμο στην Καμαρέλα, που εντάξαμε στο Π.Δ.Ε. και λόγω κακοτεχνιών του αναδόχου και εκλεκτού της παράταξής του (που ο ίδιος τον διέλυσε το 2013 με αυθαίρετες επεμβάσεις), καταστράφηκε με την πρώτη βροχή; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε είναι συγκάλυψη.
Είναι άραγε αλήθεια ότι ο κ. Παναγόπουλος υποσχέθηκε στους Αντικυθηρίους άμεσες προσλήψεις στο νησί και εργολαβίες αποκομιδής απορριμμάτων έναντι μεγάλων αμοιβών; Γνωρίζει ότι αυτές πλέον απαγορεύονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο; Αν το γνωρίζει γιατί δεν το λέει στους Αντικυθήριους; Αν δεν το γνωρίζει, πόσο λογικό είναι για έναν που διεκδικεί να διοικήσει έναν Δήμο να έχει πλήρη άγνοια των διαδικασιών; Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν υπόσχεται πράγματα που δεν γίνονται, αντίθετα μερίμνησε ώστε στην υπό δημοσίευση προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 9 μόνιμες θέσεις προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο μας, η μία να αφορά αποκλειστικά τα Αντικύθηρα.
Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στα Αντικύθηρα και ουδείς μπορεί να θέσει υπό ερωτηματικό το γνήσιο ενδιαφέρον του Δημάρχου μας για τον τόπο καταγωγής του, ενδιαφέρον όχι όψιμο όπως του κ. Παναγόπουλου (που δεν γνωρίζουμε αν έχει επισκεφθεί ποτέ το νησί), αλλά πάγιο και διαρκές εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες.
Πάντως, όταν ο κ. Παναγόπουλος άρχισε να ανακαλύπτει τα Αντικύθηρα, η Δημοτική Αρχή ανέβαζε στη Διαύγεια την απόφαση για τη δημοπράτηση του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού (285.000€) και υπέγραφε την Προγραμματική Σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ για το ζωτικής σημασίας έργο της διάνοιξης του δρόμου προς το Φάρο της Απολυτάρας.
Ελπίζουμε στο debate που θα γίνει, ο κ. Παναγόπουλος να προσέλθει καλύτερα πληροφορημένος, όχι μόνο για τα Αντικύθηρα αλλά για όλα τα θέματα του Δήμου. Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια δημιουργίας διχαστικού κλίματος, έχουμε πάρα πολλά να πούμε και κυρίως να καταδείξουμε. Λίγη υπομονή.
ΥΓ: δημοσιεύουμε εκ νέου ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα έργα των Αντικυθήρων.


















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου