Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Αγ. Κυπριανό της Μάνης



Φωτιά ξέσπασε στις 4:30΄ μμ της Κυριακής (7/7) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Κυπριανός Δήμου Αν. Μάνης (ανάμεσα σε Κοκκάλα και Λάγια). Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική  Υπηρεσία Αρεόπολης, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκείμενου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση. Στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Την Κυριακή επιχείρησαν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ (PZL), καθώς κι ένα ελικόπτερο.
Τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωσή της, η φωτιά πλησίασε σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση, αλλά και της διεύθυνσης των ανέμων, δεν απειλήθηκαν οικισμοί.
Όπως ανέφερε την Κυριακή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, χρειάστηκε -για προληπτικούς λόγους- να απομακρυνθούν από την παραλία λουόμενοι, καθώς και οι ένοικοι ενός σπιτιού, διότι η φωτιά πλησίαζε προς την παραλιακή ζώνη. Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης προσέθεσε ότι το μέτωπο της φωτιάς είχε υποχωρήσει από την περιοχή του Αγίου Κυπριανού και έχει κινηθεί προς την περιοχή γειτονικού οικισμού, καίγοντας αγροτοδασική έκταση.
φωτο αρχείου
 http://lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου