Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο: 10.000 επισκέπτες έφυγαν από το νησί

 
Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο, μιας και σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.  
Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, στο σημείο επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη, τρία PZL, και έξι ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει τον συντονισμό από αέρος.
Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το πρωί, ωστόσο το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, σήμερα, Κυριακή υπήρξε αναζωπύρωση.

Εκκενώθηκε ξανά το κάμπινγκ, ενώ το ίδιο συνέβη προληπτικά και με τον οικισμό της Παναγιάς.
Στην περιοχή μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου ν’ αποχωρήσει, με τους αρμόδιους να υπολογίζουν πως σχεδόν 10.000 επισκέπτες αναχώρησαν από το νησί τις τελευταίες δύο ημέρες.
Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας: Μεγάλη οικολογική και οικονομική ζημιά
Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.
Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.
Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις σε 90 πυροσβέστες, 19 οχήματα, τρία αεροσκάφη, τρία αεροσκάφη PZL και τέσσερα ελικόπτερα.
Αναλυτικά: 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, μία αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με επτά πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρου με 33 πυροσβέστες. Επίσης συνδράμουν τέσσερις υδροφόρες Ο.Τ.Α. και δύο μηχανήματα έργου.
ΠΗΓΗ  http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου