Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο Ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο




Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Ελαφόνησο, ενώ πριν από λίγη ώρα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, ενώ έχει εκκενωθεί για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο. Επίσης, έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά.
Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Δεκαεννέα πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα επιχειρούν στη φωτιά.
 https://www.kathimerini.gr


Συνεχίζει να καίγεται η Ελαφόνησος, καθώς μπορεί χθες να ήταν η φωτιά σε ύφεση, ωστόσο ένα μέτωπο δεν έχει σβήσει και έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό.
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από σπίτια σε κάποιους οικισμούς, ενώ εκκενώθηκε και πάλι το κάμπινγκ του νησιού όπως και κάποια ξενοδοχεία, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ωστόσο, κάποιοι προτίμησαν να μείνουν.
Το νησί έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.
 https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου