Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

π.Παναγιώτης Αρώνης.Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.



Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και τους αγιασμούς που τελέσαμε στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, στα Λύκεια, στο νηπιαγωγείο και στον Παιδικό Σταθμό, ολόψυχα εύχομαι και με πολλή αγάπη ο Θεός να χαρίζει σε όλα τα παιδιά μας πλούσιο τον φωτισμό του για να προοδεύουν στα μαθήματά και στις σχολικές τους υποχρεώσεις και να προάγονται στη γνώση αλλά και στην αρετή. Γιατί η γνώση χωρίς αρετή, χωρίς ψυχική και πνευματική καλλιέργεια, μπορεί να γίνει επικίνδυνη και για τον άνθρωπο και για ολόκληρο τον κόσμο.
Στον ταχύτατα εξελισσόμενο και ευμετάβολο κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε χρειαζόμαστε σταθερές. Χρειαζόμαστε στηρίγματα πάνω στα οποία μπορούμε να ακουμπήσουμε και να στηριχτούμε, όταν αισθανόμαστε ότι κλονιζόμαστε, όταν ανησυχούμε ότι θα παρασυρθούμε, όταν κινδυνεύουμε να βυθιστούμε. Αυτά τα στηρίγματα δεν μας δεσμεύουν αλλά μας συγκρατούν δεν μας περιορίζουν την ελευθερία αλλά μας βοηθούν να μην την χάσουμε, πέφτοντας σε επικίνδυνες παγίδες.
Παιδιά μου, κρατηθείτε από τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού και της παραδόσεώς μας. Έχετε τον Χριστό και την πίστη σας σε Αυτόν. Όποιος πιστεύει στον Χριστό, έχει που να στηρίζεται, όταν τα πάντα κλυδωνίζονται και κλονίζονται γύρω του, όταν το παρόν φαίνεται σκοτεινό και το μέλλον αβέβαιο, όταν οι δυσκολίες των μαθημάτων και των εφηβικών ανησυχιών σας σάς γεμίζουν αγωνία.
Στηρίξτε τη ζωή σας στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους μας. Ζητάτε καθημερινά τη βοήθειά τους για τα μικρά και τα μεγαλύτερα ζητήματα που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν. Ζητάτε τον φωτισμό και τη βοήθεια του Θεού για τα μαθήματά σας και για την πρόοδό σας και μην ξεχνάτε να ζείτε, όπως ζητά από όλους ο Θεός να ζούμε: μέσα στην αγάπη του. Και να είστε βέβαιοι ότι η χάρη του και η ευλογία του θα σας συνοδεύει και στη νέα σχολική χρονιά αλλά και σε όλη τη ζωή σας.
Απομακρυνθήτε από τις κακές συναναστροφές, από τις φιλίες που σας φέρουν άσχημες συνήθειες και αλλοιώνουν τον καθαρό, τον αγνό, τον χαριτωμένο χαρακτήρα σας.
Εύχομαι και προσεύχομαι πρώτα για τους γονείς αλλά και για όλους τους σεβαστούς και εκλεκτούς εκπαιδευτικούς, να έχουν υγεία, φωτισμό και δύναμη, για να προσφέρουν ό τι εκλεκτό έχει η ψυχή τους.
Εύχομαι, λοιπόν, ολόψυχα η χάρη του Θεού να φωτίζει τον νου σας και την ψυχή σας και να κατευθύνει τα βήματά σας στον δρόμο της αληθινής γνώσεως και της αρετής.
Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

π.Παναγιώτης Αρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου