Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Τοποθέτησή μου στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ

 
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Στη σταδιακή αλλαγή που παρατηρείται στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής στο θέμα της ασφάλειας αναφέρθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ με το Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Ο κύριος Κατσαφάδος είπε – μεταξύ άλλων- ότι η αστυνομία αθόρυβα κάνει τη δουλειά της στα Εξάρχεια για να επανέλθει η κανονικότητα κάτι που θα κάνει και για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επικρατεί η ανομία. Το θέμα της ασφάλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας , τόνισε ο κύριος Κατσαφάδος
 
 
Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα των δηλώσεων του βουλευτή με συμμετέχοντες τον Δημήτρη Καμμένο ( πρώην βουλευτής) , Σπήλιος Κρικέτος- Γενικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ.
 
 
«Υπήρχε ένα σαφέστατο έλλειμα ασφάλειας με την προηγούμενη κυβέρνηση. Το ζούσαμε καθημερινά στις γειτονιές μας και στις πόλεις μας. Ξαφνικά ενισχύθηκαν τα άβατα της ανομίας. Η ελληνική αστυνομία δεν μπορούσε να επιτελέσει το  καθήκον της. Βλέπετε ότι καθημερινά τώρα γίνεται μία προσπάθεια. Όπως είπε και ο κύριος Κρικέτος που είναι πολύ έμπειρος συνδικαλιστής της αστυνομίας , μεθοδικά, με σχέδιο, με πρόγραμμα,  γίνεται προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα χωρίς να λαϊκίσουμε ή να δημαγωγήσουμε με το να δίνουμε δημοσιότητα. Στόχος της κυβέρνησης  είναι να σπάσουμε όλα τα άβατα της ανομίας. Το κάνουμε καθημερινά με τα Εξάρχεια, θα το κάνουμε και στη Δυτική Αττική.
Κανονικότητα στα Εξάρχεια είναι να επιστρέψουν οι πολίτες των Εξαρχείων στα σπίτια τους, να αρχίσει ξανά να υπάρχει μία οικονομική δραστηριότητα. Να ξαναγυρίσουν οι τράπεζες, να ξαναγυρίσει το Ταχυδρομείο. Να μπορεί να αισθάνεται ο καθένας ελεύθερος ότι μπορεί να πάει στην πλατεία των Εξαρχείων και να πιει έναν καφέ. Αυτό είναι κανονικότητα.
Ό,τι γίνεται σε κάθε πόλη. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε. Δύσκολο. Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Για αυτό χρειάζεται ένα σύστημα και μία στρατηγική.
Πέρα της πολιτικής βούλησης που είναι αυτονόητη και πέρα από τις 1.500 προσλήψεις των ειδικών φρουρών δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός και από την έκθεση Θεσσαλονίκης ότι το 2020 θα υπάρξει μία ανανέωση του στόλου των αστυνομικών οχημάτων. Τα λεφτά θα βρεθούν. Το ζήτημα της ασφάλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας.
 
 
Παρακολουθείστε το απόσπασμα εδώ: https://youtu.be/UUgxvz8PTOo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου