Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ»


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ»


Στην κοπή της πίτας της Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/1/2020 στον Πειραιά, τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου-Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης, που ανέγνωσε τον εξής χαιρετισμό:

«Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, Καλή Χρονιά!

Λόγω των αλλαγών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν μπόρεσα να βρίσκομαι μαζί σας. Σας στέλνω όμως θερμούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή νέα χρόνια και υγεία.

Όπως γνωρίζετε εδώ και σχεδόν 6 χρόνια που ασκώ τα καθήκοντα του Δημάρχου, καταβάλω μαζί με τους συνεργάτες μου κάθε δυνατή προσπάθεια, για την διαρκή ενίσχυση των Αντικυθήρων τόσο σε θέματα υποδομών όσο και ευρύτερα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω απολογισμό του έργου και των δράσεών μας για το νησί. Θα σταθώ μόνο στα εξής τρία:

1. Σε λίγες μέρες θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τον περιφερειακό δρόμο του Ποταμού, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 285.000€ και δημοπρατήθηκε από το Δήμο μας. Είναι ένα έργο ανάπτυξης που θα αναβαθμίσει και τις ιδιωτικές περιουσίες της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό είχα ζητήσει ο ίδιος να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια από το 2013 όταν ήμουν Πρόεδρος της Εγχώριας Περιουσίας και πράγματι τότε εντάχθηκε. Επειδή όμως το νησί μας ανήκει στο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας NATURA, χρειάστηκαν σχεδόν 7 χρόνια για να πάρουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

2. Αναμένουμε την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία θα χρηματοδοτήσει με 20 εκατομμύρια Ευρώ την εμβληματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο νησί, το Εθνικό Παρατηρητήριο της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή. Πρόκειται για μια σπουδαία και μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης των Αντικυθήρων, μέσα από την οποία θα προκύψουν μόνιμες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

3. Υποστηρίζουμε ενεργά τις έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Μαζί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και τους λοιπούς μεγάλους χορηγούς, προετοιμάζουμε μια σειρά εκδηλώσεων για το 2020, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ανεύρεση και πρώτη ανέλκυση του Ναυαγίου. Οι δράσεις αυτές θα κορυφωθούν με την επίσημη αδελφοποίηση του Δήμου Κυθήρων με το Δήμο Σύμης, προς τιμήν των Συμιακών Δυτών που βρήκαν το Ναυάγιο το 1900 και φυσικά με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Δυτών στο νησί μας το προσεχές Φθινόπωρο.

Με το νέο Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων έχουμε καθημερινή συνεργασία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για την πρόοδο του νησιού και κυρίως για την αποτροπή της πληθυσμιακής του ερήμωσης που μας απασχολεί πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Με τις λίγες αυτές σκέψεις, εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου