Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ επι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

                                                    Κύθηρα 24 Ιανουαρίου2020 
  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ επι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

(Ανάρτηση στις 23 Ιανουαρίου2020 Δημάρχου Κυθήρων κ Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης)
Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο κύριος Χαρχαλάκης επιτίθεται ξανά και ξανά επί πάντων, δαιμονοποιεί καταστάσεις, λειτουργεί βαθιάδιχαστικά απέναντι στο Κυθηραϊκό λαό.

Είμαστε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες όπου κατηγορεί την Μείζονα Αντιπολίτευση,την Ελάσσονα Αντιπολίτευση, αναφέρεται σε δελτία τύπου που ποτέ δεν αναρτήθηκαν, κατηγορεί γενικά όποιον έχει διαφορετική γνώμη από την δική του.  
Αυτές είναι γνωστές τακτικές που ακολουθεί ώστε να αποπροσανατολίσε ιτην κοινή γνώμη από τα θέματα ουσίας.
Εγώπροσωπικά δεν θα διολισθήσω σε αυτή την πρακτική. Επίπροσωπικού οφείλω να ενημερώσω τον Κυθηραϊκό λαό πως ουδέποτε ... "δήλωσα«πλήρως καλυμμένος» και ΥΠΕΡ ψήφισατον Προϋπολογισμό χωρίς να θέσω κανένα άλλο ζήτημα...". Αυτό βέβαια θα ήταν εύκολο να αποδειχθεί αν κρατούνταν πρακτικά στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής,κάτι που παράτυπα και παράνομα επιμένει ο Δήμαρχος πως δεν μπορεί να γίνει,και φυσικά δεν γίνεται.

Η δική μου θέση ήταν πως επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο να μελετήσω πλήρως ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός καθώς αυτά μας εστάλησαν λίγες μόνο ημέρες πριν την συνεδρίαση,και καθώς δεν συμφωνούσα στις βασικές αρχές της πολιτικής που εξέφραζε αυτός ο προϋπολογισμός, επιθυμούσα να ψηφίσω λευκό,επιφυλασσόμενος για το δημοτικό συμβούλιο.
  
Μετά από έντονες πιέσεις που δέχθηκα εντός της οικονομικής επιτροπής για να αλλάξω την απόφασή μου, καθώς ήμουν ο μόνος που δεν είχα ψηφήσει υπέρ,και προκειμένου να δοθεί στην δημοσιότητα ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας για το καλό του Κυθηραϊκού λαού, αποφάσισα να αλλάξω την αρχική μου απόφαση και να ψηφίσω υπέρ του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος,ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΣ πάντα για την τελική μου απόφαση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέστη σαφές από το σύνολο της αντιπολίτευσης πως η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος στερείτο αναπτυξιακής πολιτικής, περιείχε μεταξύ άλλων έργα ρουσφετολογικού χαρακτήρα και εξόφλησης των προεκλογικών γραμματίων
Ως εκ τούτου δεν μπορούσα ούτε εγώ,αλλά ούτε και η παράταξη στην οποία ανήκω,να υπερψηφίσουμε ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα,και ψήφισα συνειδητά "ΟΧΙ", ένα άκυρο όχι,σύμφωνα με τον καταχρηστικό πρόσφατο νόμο,μια ψήφο διαμαρτυρίας. 
Στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού εγώ και η παράταξη στην οποία ανήκω,ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ, αναλογιζόμενοι πως ο προϋπολογισμός περιέχει και άλλα στοιχεία εκτός του τεχνικού προγράμματος,στοιχεία αναγκαία για την λειτουργία του Δήμου μας. 
Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Πολίτη και Δημοτικού Συμβούλου να έχει διαφορετική γνώμη από τον κύριο Χαρχαλάκη και την Συμπολίτευση του Δήμου Κυθήρων.
Προτείνω λοιπόν να σταματήσει αυτή η διχαστική ρητορική και να επικεντρωθούμε όλοι στην ανάπτυξη των νησιών μας.
                                                                     
 Με Εκτίμηση  
 Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλας Π. Μαγουλάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου