Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

"Το ξεπούλημα της Ελληνικής ΑΟΖ και ο υποκριτικος ρόλος των ελληνικών κυβερνήσεων"

Κι ενώ τα φέρετρα από τη Συρία φτάνουν το ένα πίσω από το άλλο στην Τουρκία,η γείτονα χώρα συνεχίζει την ιμπεριαλιστική της επεκτατική πολιτική με τις ευλογίες των ΗΠΑ καί κάτω από τη ΝΑΤΟικη ομπρέλα.

Χρόνια τώρα η Ελληνική και τουρκική άρχουσα τάξη έχουν συμφωνήσει και συναποφασίσει την οικονομική συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, κοιτασμάτων φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
Βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή.
Φυσικά δεν εμπλέκονται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι μόνο Ελλάδα και Τουρκία,αλλά και η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη (ΗΠΑ Ρωσία Γαλλία Ιταλία κτλ) που είτε με το ρόλο των προστάτιδων δυνάμεων για τη χώρα μας είτε σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, διεκδικούν και αυτές μερίδιο από το θησαυρό του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
 
Η πίτα είναι μεγάλη και γλυκιά και όλοι θέλουν ένα κομμάτι παραπάνω.
Και θα κάνουν τα πάντα για να το πάρουν.
Βέβαια από την πίτα αυτή οι μόνοι που δεν τρώνε είναι οι λαοί των χωρών.
Αυτοί τρώνε προπαγάνδα και εθνικισμό
Και αφού χορτάσουν, αρκεί για τη χώνεψη μια δήλωση του τύπου "Ο Γάλλος υποναύαρχος του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ μετέβη στη φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού ναυτικου και συνεχάρη τον Έλληνα κυβερνήτη"
Γαλλικό και Ελληνικό Π/Ν μαζί.
Τη μια λοιπόν φίλοι μας είναι οι Γάλλοι την άλλη οι Αμερικάνοι και πάει λέγοντας...
 
Παράλληλα στη χώρα μας καλλιεργείται η εξύψωση του πατριωτισμού και του εθνικισμού που είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να μας βάλει σε μεγάλες περιπέτειες
Είμαστε ήδη εμπλεκόμενοι σε μια κατάσταση που μόνο ως θεατές δυστυχώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε μιας και οι κυβερνήσεις Ν.Δ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να μετατρέψουν τη χώρα μας σε Αμερικανό Νατοϊκό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών και οικονομικών τους συμφερόντων
Μια βάση με f-35 και patriots ένα αμερικανικό οπλοστάσιο με απλά λόγια,που δημιουργήθηκε δήθεν για τη δική μας ασφάλεια και την ειρήνη και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Ο μύθος αυτός βέβαια καταρρέει γιατί όσο καλοστημένος και αν είναι δεν παύει να είναι μύθος.
Η αποδοχή της συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας έχει παρελθόν.
 
Ήδη από το 2011 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνένοχοι στην υποχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας την οποία επιβεβαιώνουν αποκαλύψεις του πρώην τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπολουκμπασι.
Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία,να μην επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα σε θαλάσσιες περιοχές στρατηγικής σημασίας,όπου ενοχλείται η Τουρκία,και να διατηρήσει στα 6 ν.μιλια και όχι στα 12 που δικαιούται.
Και όλα αυτά επί κυβερνήσεων κ.Σημιτη και γ.παπανδρεου.
Το δικό της μερίδιο ευθύνης βέβαια έχει και η ΝΔ (2004-2009)
Από αρχεία του αμερικανικού ΥΠΕΞ που διέρρευσαν,είχε συμφωνήσει τόσο στην επιλεκτική επέκταση δηλ συρρίκνωση των ελληνικών χωρικών υδάτων, όσο και σε έναν "κώδικα συμπεριφοράς" των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών,δηλ στη μη εμπλοκή τους σε αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών που μπαίνουν παράνομα στο Ελληνικό FIR και παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
 
Το κουρέλιασμα λοιπόν των χωρικών μας υδάτων του εναέριου χώρου μας όπως επίσης και το γκριζάρισμα του Αιγαίου από ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ελληνικές κυβερνήσεις έχει υπόβαθρο δεκαετιών.
Η ΝΑΤΟποιηση του Αιγαίου και η κατάργηση των εθνικών συνόρων των κρατών μελών και η δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού χώρου,σαφώς και έχει το στόχο της και έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Κι ενώ είναι όλα τόσο καλοστημένα βάζουν το δίλημμα στο λαό.
Πόλεμος για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ή ειρήνη και συνεκμετάλλευση;;;;;
Λες και το δεύτερο ερώτημα δεν είναι εξίσου σοβαρό με το πρώτο.
Λες και δε γνωρίζουμε πως σε μια τέτοια περίπτωση δε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις και αντιπαραθέσεις.
Και όλα αυτά διαδραματίζονται όχι μόνο σε βάρος της χώρας μας αλλά σε βάρος όλων των λαών που καθημερινά σκοτώνονται για τα συμφέροντα των λίγων.
Ένας πόλεμος ανάμεσα σε αδηφάγα τέρατα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας απασχολεί για το ποιο θα νικήσει και ποιο θα χορτάσει πιο καλά..
Και όταν τα βουβάλια τσαλαπατιούνται, αλίμονο στα βατράχια.....
 
Γιώργος Μιχαλέτος 
Άγιος Νικόλαος Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου