Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

16,5 εκατομμύρια ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Κυθήρων!

16,5 εκατομμύρια ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Κυθήρων! Τον παραλάβαμε πριν πέντε χρόνια στα 6,5 χωρίς καμία χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και Περιφέρεια! Σήμερα έχουμε εγκεκριμένες υπαρκτές χρηματοδοτήσεις ύψους περίπου 27 εκατομμυρίων Ευρώ από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΠΕΠ, Περιφέρεια, Leader και ίδιους πόρους. Για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, έχει προηγηθεί σκληρή δουλειά 5 ετών, δουλειά που συνεχίζουμε απρόσκοπτα για το καλό των νησιών μας. Και για όσους λένε ότι "ο προϋπολογισμός δεν έχει όραμα", αναμένουμε ακόμα ουσιαστικές προτάσεις, κοστολογημένες και τεκμηριωμένες. Διότι μέχρι σήμερα μόνο θεωρίες ακούμε, προτάσεις μηδέν. Σε αυτό το κείμενό μας, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα η παραμικρή απάντηση: https://kainourgiamera.gr/apo-pote-ta-epicheirimata-synist…/
Σήμερα παραλάβαμε την επικύρωση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη, με ημερομηνία 05-03. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από το Δ.Σ. στις 21/01. Παρελήφθη επικυρωμένος στις 10/3 και θα αρχίσει να υλοποιείται από τις 16/3 γιατί πρέπει να δημοσιευθεί και η συνοπτική κατάσταση.
Πώς θα δουλέψουν οι Δήμοι όταν πρακτικά το 1/4 του χρόνου (σχεδόν 3 μήνες) χάνεται στα γρανάζια της Αποκεντρωμένης; Πώς θα δημοπρατηθούν όλα τα έργα για τα οποία κοπίασαμε να βρούμε χρηματοδοτήσεις όταν το 1/4 του έτους είναι ουσιαστικά χαμένο; Ελάχιστοι υπάλληλοι στην Αποκεντρωμένη για να ελέγξουν τους Προϋπολογισμούς 66 Δήμων και 500 νομικών προσώπων! Κάτι πρέπει να αλλάξει και άμεσα!
Stratos Charchalakis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου