Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κωνσταντίνος Λουράντος.«ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ»


«ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ»
Το φαρμακείο μας, ως κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψη, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της Πολιτείας για την καταπολέμηση της μετάδοσης του Κορωνοϊού. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την λειτουργία του, τόσο για την δική μας ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας.
Η σωστή πρόληψη και η λήψη μέτρων χωρίς υπερβολές και πανικό, θα βοηθήσουν στην αποφυγή μετάδοσης του Κορωνοϊού και θα συμβάλουν στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία.
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας www.fsa.gr θα βρείτε ανηρτημένο υλικό από το Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ αλλά και από την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμάκου, ως προς τα μέτρα που πρέπει να ακολουθείτε για την σωστή πρόληψη.
Εκτός από την ευθύνη που έχουμε ως φαρμακοποιοί για την σωστή ενημέρωση των πολιτών που έρχονται στο φαρμακείο μας επιβάλλεται να τηρηθούν τα κάτωθι μέτρα:
· Κρατάμε σε απόσταση ασφαλείας όλους τους ασθενείς που προσέρχονται στο φαρμακείο και τους συμβουλεύουμε να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους. Ο συγχρωτισμός στο φαρμακείο μας είναι εξίσου επικίνδυνος όπως σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά και για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε χειραψίες, επαφές και μεγάλες συναθροίσεις.
· Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και με αντισηπτικό
· Απολυμαίνουμε συχνά τις επιφάνειες (πάγκο φαρμακείου, πόμολα, τουαλέτα) με απολυμαντικά που περιέχουν αλκοόλη.
· Αερίζουμε το φαρμακείο συχνά (προτείνεται η είσοδος του φαρμακείου να είναι μόνιμα ανοιχτή)
· Συμβουλεύουμε τους ασθενείς που προσέρχονται στο φαρμακείο με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, να φορούν μάσκα και να τηρούν όλα τα μέτρα που έχουν οριστεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.
· Πρέπει να έχουμε σε εμφανές σημείο αντισηπτικό με αντλία, και να ζητάτε από τους πολίτες που προσέρχονται στο φαρμακείο να απολυμαίνουν τα χέρια τους πρίν από οποιαδήποτε συναλλαγή.
· Απολυμαίνουμε συχνά με ειδικά μαντιλάκια το κινητό μας.
Ως επαγγελματίες Υγείας, θα πρέπει να μην μας διακατέχει ο πανικός, ούτε και να αναπαράγουμε τρόμο και ανασφάλεια τα οποία δεν είναι ποτέ καλοί σύμβουλοι.
Μη πανικοβάλλεστε, αλλά μην υποτιμάτε και την κατάσταση.
Σημειωτέον ότι τα ανωτέρω μέτρα κρίνονται ως απαραίτητα για την μέχρι στιγμής κατάσταση και τα οποία θα αναπροσαρμοστούν ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου