Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

"Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19."

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14.03.2020 "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19."
Προβλέπει Επίταξη ιατρικού εξοπλισμού,απελευθέρωση χορήγησης υπερωριών, μέτρα αποφυγής συνωστισμού στα supermarket, υποχρεωτική καταγραφή αποθεμάτων σε αντισηπτικά.
Οι βασικότερες διατάξεις της νέας ΠΝΠ είναι :
Σειρά νέων μέτρων επιβάλλονται με τα 32 άρθρα της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ.
-Η ΠΝΠ απελευθερώνει το όριο για την χορήγηση υπερωριών ενώ θεσπίζει τον μηχανισμό καταβολής αποζημίωσης στους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά λόγω του υποχρεωτικού κλεισίματος των επιχειρήσεων.
-Αναστέλλεται για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αποκλειστικά και μόνον για την περίπτωση της τροφοδοσίας των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκών αγορών) και των οργανωμένων αγορών τροφίμων.
-Στα supermarket θα μπαίνει ένας πελάτης ανά 10 τετραγωνικά μέτρα ενώ όλα τα εστιατόρια μπορούν να κάνουν take away και delivery χωρίς επιπλέον άδειες.
-Η ΠΝΠ υποχρεώνει τις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή, εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών από την έναρξη ισχύος της παρούσας, στοιχεία αποθεμάτων σε: α) χειρουργικές μάσκες, β) αντισηπτικά διαλύματα και γ) αντισηπτικά μαντηλάκια.
-Θεσπίζεται μηχανισμός επίταξης (με αποζημίωση) ιατρικού εξοπλισμού ενώ απελευθερώνεται το ωράριο για εταιρείες που προμηθεύουν φάρμακα , τρόφιμα κλπ.
-Ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση εισόδου πολιτών στη χώρα (και εξόδου) αλλά προβλέπεται σαφώς ότι οι Έλληνες μπορούν να επιστρέψουν στην χώρα τους.
Διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14-3-2020 - ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020 "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19", εδώ: http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου