Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΚΟΦΤΙ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ...

 

Από 
Diakofti.gr

Ολοκληρώθηκε σχεδόν το φετινό Καλοκαίρι με όλες τις ιδιαιτερότητες του σε συνδυασμό με τις ειδικές παραμέτρους που επικρατούν στα Κύθηρα. Ως είθισται μια τέτοια περίοδο επιβάλλεται να κάνουμε έναν απολογισμό...πράγμα που αποφεύγουμε όλοι ..σαν το διάολο το λιβάνι...για να μην δυσαρεστούμε αλλήλους ..βρε αδελφέ !!! αφού ως γνωστόν η ακινησία ...και το ''μη θίγετε τα κακώς κείμενα '' είναι πολύ αγαπημένες καταστάσεις για την Ελληνική Κοινωνία γενικά ,και για μικρότερα υποσύνολα ..όπως η επαρχιώτικη νοοτροπία ειδικότερα...Και γι`αυτό θα το κάνω ...όμως όχι σήμερα. 


Σήμερα είμαι ανήσυχος ,γιατί άκουσα πολύ ανησυχητικά δελτία καιρού για τις προσεχείς ημέρες ΚΑΙ ΚΡΟΥΩ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!!!..Θα σας πω λοιπόν μια αληθινή Ιστορία που άκουσα από τους παλαιότερους κατοίκους του Διακοφτίου.. Πρίν δυό δεκαετίες περίπου το Διακόφτι σε μια φοβερή κακοκαιρία και έντονη βροχόπτωση έζησε έναν εφιάλτη μα αρκετές καταστροφές ..Βουνό ..Θάλασσα και οικισμός έγιναν ένα..Τα ορμητικά νερά που κατεβαίναν από τις πλαγιές του βουνού κατά το πλείστον μέσα από φυσικούς χειμάρρους ,αφού περνούσαν μέσα από τα σπίτια -σε ύψος μισού μέτρου- προκαλώντας μεγάλες ζημιές έβγαιναν στη παραλία που είχε φτάσει 50 μέτρα προς το κέντρο του οικισμού.. μεταφέροντας ότι έβρισκαν στο πέρασμα τους. Αυτό και έγινε η αιτία να φτιαχτεί ένας μεγάλος για τα τότε δεδομένα αγωγός Ομβρίων που διοχέτευε τα νερά του μεγαλύτερου φυσικού χειμάρρου- που λειτουργούσε ως φυσική λεκάνη περισυλλογής και αποστράγγισης του νερού- στη θάλασσα στο ύψος του μώλου. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, αν και είμαι σίγουρος ότι το έργο δεν συντηρήθηκε και δεν καθαρίστηκε από φερτές ύλες ποτέ ..πράγμα που φαίνεται από την επικίνδυνη μείωση της διατομής του στην έξοδο του στη θάλασσα..η δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων που επαναφέρει στην μνήμη τους εικόνες από το παρελθόν ..προέρχεται από την διαφαινόμενη μείωση του πλάτους και του βάθους του χειμάρρου. από μπάζα ...

 
ΕΝΑΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΕΓΧΟΣ νομίζω ότι επιβάλλεται γιατί η αμέλεια και η αδιαφορία ....από όσους ευθύνονται δια ΠΡΑΞΕΩΝ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ είναι πλέον πράξεις αυστηρά ΤΙΜΩΡΙΤΕΕΣ !!!

ΠΗΓΗ 
Diakofti.gr facebook.com



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου