Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΔΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 


Τα θέματα που θίγονται κατά τη διάρκεια αυτής της εκπομπής, είναι ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για το Νησί μας.

Τονίζουμε ότι ο Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, κάνει ιδιαίτερη μνεία στο Πρόγραμμα για την Πρόληψη των Πυρκαγιών που υλοποιεί η Εταιρία μας, με την επιστημονική ευθύνη του Ινστιτούτου και την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, Πρόγραμμα στο οποίο έχουν συμμετάσχει εθελοντικές ομάδες κατοίκων, εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων και στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του Δασονομείου κ.α.

 Σας ενημερώνουμε ότι η εν λόγω εκπομπή θα προβληθεί (ως  επανάληψη) την Τετάρτη 14-10-20 στις 10 το βράδυ από το κανάλι της Βουλής.

Επίσης μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=bT0nACqogdI&list=PLlLw1tG9H3CVLBv4JzyU59xEWrhjTKAGk&index=1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΔΟΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ συστήνουν το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ,  

ένα από τα αρχαιότερα, αλλά και πιο άγνωστα ερευνητικά ινστιτούτα της χώρας.

 

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου κα Κωνσταντίνα Τσαγκάρη, για τα 91 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή του, την ενασχόλησή του με ζωτικούς τομείς έρευνας και διαχείρισης που αποσκοπούν στην διατήρηση των με πολλούς τρόπους πολύτιμων δασικών συστημάτων. Κορυφαίοι ερευνητές του Ινστιτούτου μιλούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές εκδηλώνονται στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, για την αποκατάσταση των δασών ύστερα από πυρκαγιές, και άλλων τόπων της υπαίθρου μετά τη χρήση τους ως λατομικές και μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις, για τα προγράμματα προστασίας των μελισσών και κατάρτισης των μελισσουργών, καθώς και για την αντιμετώπιση της ασθένειας των πλατανιών, που πρώτο το Ινστιτούτο εντόπισε και αντιμετώπισε. 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Αλέξια Νικηφοράκη

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Νίκης 20, 105 57 Αθήνα

Τ:   210-3224944

Email: info@eepf.gr
Web:  http://www.eepf.gr/el

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου