Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ:Το δίμηνο της απραξίας ξεκινάει!

 


Το δίμηνο της απραξίας ξεκινάει!

Εύχομαι κατ’ αρχήν σε όλους τους φίλους αναγνώστες, υγεία και πρόοδο την νέα χρονιά.
Με την είσοδο του νέου χρόνου, ξεκινούν τα γνωστά προβλήματα με την συγκοινωνία των νησιών μας.
Για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα σε λίγες ημέρες, από τις 11 Ιανουαρίου διακόπτεται η καθημερινή πορθμειακή σύνδεση με την απέναντι στεριά την Νεάπολη Βοιών.
Το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που εκτελεί, ανελλιπώς, δύο επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα για τα Αντικύθηρα και καθημερινά δρομολόγια για τα Κύθηρα, διακόπτει τα δρομολόγια του, για δυο μήνες.
Η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική για την οικονομία, τους επαγγελματίες των Κυθήρων και γενικότερα για όσους έχουν ενδιαφέρον για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Σε μιά περίοδο που πάει να ανακάμψει η οικονομία του νησιού, μετά την δεκαετή απραξία, η οικοδομική δραστηριότητα αναθερμένεται, σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη, επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει, σταματάει το πλοίο που εξυπηρετεί καθημερινά τον κύριο όγκο της επιβατικής και εμπορικής κίνησης.
Κλείνει η πόρτα εισόδου και εξόδου!
Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, να προσπαθήσουμε!
Παρακαλώ τους φορείς των νησιών μας, να διεκδικήσουν από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας, να σταματήσει η καθιερωμένη χειμερινή απομόνωση των νησιών μας.
Να ζητήσουν να μην διακοπεί η σύνδεση των Κυθήρων με την Νεάπολη και να παραταθεί η επιδοτούμενη γραμμή των Αντικυθήρων μέχρι τέλος Φεβρουαρίου όπως έγινε και στις άλλες επιδοτούμενες γραμμές.
Είναι ένα πρόβλημα που δυσκολεύει όλους μας, ας προσπαθήσουμε λοιπόν ενωμένοι κάτι θα πετύχουμε.

8 σχόλια :

  1. Δε θυμάμαι ποτέ να αντικαθιστουσαν το πορφυρουσσα όταν ήσουν αντιδήμαρχος. Τώρα σε έπιασε ο πόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα ντε. Το Πορφουρούσα είναι 12-13 χρόνια στα Κύθηρα και πάντα Γενάρη και Φλεβάρη διακόπτει δρομολόγια. Δεν θυμάμαι ποτέ να το έχουν αντικαταστήσει. Εξάλλου οι πλοιοκτήτες είναι κολλητοί του Μάκρα, κάποτε λέγανε ότι υπήρχαν και οικονομικές συναλλαγές μεταξύ τους. Γιατί δεν τους το επέβαλε όταν ήταν στο Δήμο και έλυνε και έδενε; Τώρα με τον κορωνοϊό περιμένετε αντικατάσταση;

      Διαγραφή
  2. μην σε νοιάζει Μιχάλη. ο νέος υπουργός ναυτιλίας η ( ναυτίας ) θα βάλει κάνα δεκάρια πλοία να αρμενίζουνε στο στενό μιας και είναι άνθρωπος της γενιάς του και με πολυετή πείρα όπως μας λέει ο δημαρχουκος του νησιού. Σωθήκαμε αδέρφια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεγε σμαρδενκα. Πόσο εφάπαξ πήρες στα 49 σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή