Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Συλλυπητήρια μηνύματα Θ. Δρίτσα και Γ. Τσίπρα για τον θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου, Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα (
Θοδωρής Δρίτσας
), βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών του #ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για το θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου
«Με απέραντο σεβασμό και βαθιά θλίψη, υποκλινόμαστε στη μνήμη του Ανδριανού Μιχάλαρου. Ενός ξεχωριστού ανθρώπου που σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη 49 ημερών με τον κορονοϊό.
Ο Ανδριανός Μιχάλαρος, ήταν όντως ένας ξεχωριστός άνθρωπος, όχι μόνο ως μαχητής του κλάδου των βιοτεχνών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και του χώρου της αυτοδιοίκησης, αλλά και ως μαχητής της ζωής και των αξιών της.
Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά από το 1997, στάθηκε όρθιος και ενωτικός σε όλη την περίοδο της μνημονιακής οικονομικής κρίσης, αλλά και στην περίοδο της πανδημίας, μέχρι τελικά να σημαδευτεί η μοίρα του από αυτήν. Συνεργατικός, φιλικός και σταθερός στις προτάσεις του και ταυτόχρονα οραματικός, για τις βαθιές τομές και αλλαγές που πίστευε ότι πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία.
Δεν πορευτήκαμε σε κοινούς πολιτικούς σχηματισμούς όλα αυτά τα χρόνια, πορευτήκαμε όμως με σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, για τα προβλήματα που από κοινού αναγνωρίζαμε ότι πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτά.
Όχι μόνο εγώ προσωπικά, αλλά σε κοινή στάση των μελών της αυτοδιοικητικής Κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» αλλά και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά, τον αποχαιρετούμε με αισθήματα αγάπης και αναγνώρισης, για όσα προσέφερε (και μας προσέφερε), με την πολύπλευρη ανοιχτή κοινωνική δράση του, στην ευρύτερη πειραιώτικη και παναττική κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε ευχαριστώντας τον, για τις σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης που χτίσαμε μαζί, κοντά τρεις δεκαετίες.
Είμαστε βέβαιοι, ότι το θετικό αποτύπωμα που έχει αφήσει το πέρασμά του δε θα πάει χαμένο και αυτή θα είναι η αιώνια τιμή στη μνήμη του.
Στην οικογένειά του και στους οικείους του, στη σύζυγό του και στα παιδιά του, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και σε όλους τους βιοτέχνες και μικρομεσαίους επαγγελματίες που εκπροσωπούσε, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας».
---------------------------------
Ένας ξεχωριστός άνθρωπος έφυγε σήμερα από τη ζωή, νικημένος από την πανδημία. Ο Ανδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά.
Άνθρωπος δημοκρατικός, σεμνός και ευφυής, νοιαζόταν για αυτό που έκανε και πίστευε αυτά που έλεγε, νοιαζόταν για αυτούς που εκπροσωπούσε. Από όλους τους αξιόλογους ανθρώπους, επώνυμους και μη, που είχα την τύχη να γνωρίσω στη Δυτική Αττική στον ενάμισι χρόνο που είμαι βουλευτής, ο Ανδριανός ήταν από αυτούς που ξεχώριζαν.
Ξεχώριζε για το ήθος και την ευγένειά του, για το καλαμπούρι και το πνεύμα του. Ξεχώριζε για πολλά. Ήταν άνθρωπος με καθαρό πρόσωπο. Ήταν άνθρωπος. Ο θάνατός του είναι απώλεια για τον Πειραιά και τη Δυτική Αττική.
Θλίβομαι, κι ας μην τον είχα συναντήσει πολλές φορές. Εκφράζω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου