Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ¨ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ¨ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.


O κύριος Σπύρος Μιχαλακάκης απαντά στους ¨σχολιαστές¨στην ανάρτηση:Για εμβόλιο-Παραλίες-Χύτρα.

Βλέπε την χθεσινή ανάρτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:


Όλα τα απαράδεχτα σχόλια κάτω από την χθεσινή ανάρτηση του κ.Μιχαλακάκη έχουν διαγραφεί για τους λόγους που ήδη σας έχουμε ενημερώσει με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Σταθμού μας.

Ο κύριος Σπύρος Μιχαλακάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τις ΒP ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε.ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
με την χθεσινή του ανάρτηση δεν έθιξε δεν προσέβαλε δεν στοχοποίησε ΚΑΝΕΝΑΝ και εξίσου κόσμια απαντά και στα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ κάποιων...

|¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Αξίζει τον κόπο να  διαβάσουμε.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ:

Δεν πρόκειται να απαντήσω σε προσωπικά σχόλια Κε Κασιμάτη. Είναι πολύ επικίνδυνος δρόμος. Το ίδιο και η αναφορά σε φορoαποφυγή.


Το θέμα των ενοικιάσεων για εγκαταστάσεις στις παραλίες είναι θέμα κοινού ενδιαφέροντος με δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στην γενικότερη ανταγωνιστικότητά του νησιού μας σαν τουριστικού προορισμού. Σωστα το ανέδειξε ο Συνδυασμός «Μένουμε εδώ» και στην συνέχεια πολλοί άλλοι

Επι στης ουσίας, η Εγχώρια καλά κάνει και προσπαθεί να αξιοποιήσει κατά το δυνατόν καλυτέρα τις δυνατότητες του νησιού μας. Προσωπικά το υποστηρίζω και μάλιστα δημοσιά έχω προτείνει , είτε μόνος μου είτε από κοινού με άλλους μια σειρά παρεμβάσεις , με δυνητικά τεράστια θετικές επιπτώσεις στις οποίες η Εγχώρια μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο.
Στο συγκεκριμένο θέμα της Χύτρας, πιστεύω ότι είναι λάθος η ενοικίαση της σπηλιάς γιατί
α. Πρέπει να υπάρχει και ελεύθερη πρόσβαση π.χ. κάποιος που θα πάει με τη βάρκα του (κάτ. αναλογία με τις παραλίες). Αλλιώς ο αποκλεισμός της μόνο για τον ενοικιαστή είναι παράνομος.
β. Με βάση το παραπάνω είναι ουσιαστικά αδύνατον να εφαρμοστεί η ενοικίαση
γ. Τέλος ενδεχομένη σημαντική αύξηση του κόστους της σχετικής εκδρομής το πιθανότερο θα μειώσει την επισκεψιμοτητα, η θα δημιουργήσει «παρααγορά»
Αν το πρόβλημα που πάει να λύσει η ενοικίαση είναι άλλο, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι

Σημείωση. Υπάρχει μια σχετική ανάρτηση στο Facebook ειδικά για το θέμα. Αξίζει να δεί κανείς τα σχολια που είναι σχεδόν ομόφωνα εναντίον αυτής της ιδέας

Για να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να δω και άλλες τέτοιες οργανωμένες εκδρομές π.χ. γύρος Κυθήρων, παραλία Σίμου, Αντικύθηρα κλπ.). Ο δήμος και η Εγχώρια πρέπει να στηρίξουν τέτοιες δραστηριότητες και να τις προβάλλουν, γιατί αυτό θα έχει συνολικά θετικό αντίκτυπο στο τουριστικό μας προϊόν.

Για το θέμα των παραλιών στο σχόλιο μου αναφέρομαι ότι είναι ατυχής η αύξηση των ενοικίων δεδομένων των συνθήκων. Είναι δύσκολα τα πράγματα στον τουρισμό και μάλλον άσχημες οι προοπτικές και για το 2021 μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον (αξίζει να δει κανείς μια πρόσφατη συνεvτευξη του Frank). Με αυτές τις συνθήκες, πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το Κυθηραϊκό τουριστικό προϊόν προσιτό ώστε να στηρίξουμε την κίνηση.
Αν η τιμή εκκίνησης για το Μελιδονι είναι τα μισά της τωρινής τιμής τότε αυτό δεν εμπιπτει στο σχόλιό μου

Εκείνο που χρειάζεται είναι κοινή λογική και μια γενικότερη θεώρηση του τι συμφέρει συνολικά την ανάπτυξη στο νησί. Και βεβαίως κομμάτι της ανάπτυξης είναι και η (νόμιμα) κερδοφόρα δραστηριότητα των επιχειρηματιών.

Τέλος, θεωρώ πολύ χρήσιμο να ακούγονται δημιουργικά σχολια και αντικρουόμενες απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινού συμφέροντος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εκλεγμένους να διορθώνουν όταν χρειάζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου