1821 : Τελικά , τι ευλόγησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ;
Και ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 συνεχίζεται :
Οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας (αρκτικόλεξο από τις λέξεις : Λεσβία , Ομοφυλόφυλος , Αμφιφυλόφυλος , Τρανς και Ιντερσέξ άτομα ) παραποίησαν στο διαδίκτυο τον γνωστό πίνακα «Όρκος των Αγωνιστών» του ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη , ο οποίος χρονολογείται από το 1865 και φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη , αντικαθιστώντας τη Σημαία της Επανάστασης που ευλογεί ο Παλαιών Πατρών Γερμανός με τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ !!!
Μαζί με την παραποιημένη , βλάσφημη και βέβηλη εικόνα ανέβασαν κι ένα μήνυμα με το οποίο , ουσιαστικά , παραλληλίζουν την Επανάσταση του 1821 με τον δικό τους αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους !!!
Και το «καλύτερο» ; Μέσα σε 19 ώρες η ανάρτηση είχε πάρει 8.541 like !!!
Πώς αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα ; «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει …» .
Άντε και … «Καλή 25η Μαρτίου» !!!
Η Επανάσταση δικαιώνεται !!!
Σπάρτη 22-3-2021
Βαγγέλης Μητράκος
Το διάταγμα των Βαυαρών
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις 15 Μαρτίου 1838, δέκα επτά χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης, με Διάταγμα του «ελέω Θεού Βασιλέως της Ελλάδος» Όθωνα ορίζεται η 25η Μαρτίου ως ημέρα εθνικής γιορτής.
ΟΘΩΝ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα Ελληνα διά την εν εαυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος διά την κατ’ αυτήν την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του ελληνικού έθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ».
Εν Αθήναις την 15 Μαρτίου 1838.
ΟΘΩΝ
Ο επί των εκκλησιαστικών κτλ. Γραμματεύς της Επικρατείας
Γ. ΓΛΑΡΑΚΗΣ
Σε λίγο συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση κι ακόμη τα παιδιά μας τα κανοναρχούν πως το ’21 δεν ήταν μια εξέγερση με πρωταγωνιστή το λαό αλλά θέλημα Θεού που όρισε ένα δεσπότη τον Γερμανό να κηρύξει την Επανάσταση σε ένα τόπο της Εκκλησίας (το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας) σε μια σημαδιακή μέρα, του Ευαγγελισμού της Παναγίας για να δέσει και το παραμύθι της υπερμάχου στρατηγού στους «αγώνας του Έθνους»…
Μια επέτειος χρήσιμη στην κυρίαρχη τάξη και σε θεσμούς του εποικοδομήματος της όπως είναι η επίσημη εκπαίδευση, η Εκκλησία και ο Στρατός που χρειάζονται μια γιορτή «καθαρή» από τις ιδέες της αυθεντικής λαϊκής εξέγερσης. Μια επέτειος που θα διαφυλάσσει τα «ιερά και τα όσια» της εξουσίας της από τις «ανίερες» εθνικοαπελευθερωτικές αλλά και κοινωνικές ιδέες των εξεγερμένων. Γι αυτό και επιστρατεύθηκε ένας ακόμη μύθος και η σύνδεσή του με έναν άλλο μύθο, αυτόν του Ευαγγελισμού, όπως έχει αποδείξει και η ιστορική έρευνα των χρόνων που τοποθετείται η εμφάνιση του Χριστού στη Γη.