Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ο κ. Παναγιώτου Σαράντος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας.Ειχε υπηρετήσει στο Π.Κ.Κυθήρων

Με απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων του  Πυροσβεστικού Σώματος τον Ιανουάριο του 2021 ο κ. Παναγιώτου Σαράντος ανάλαβε καθήκοντα Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας.

Ο νέος διοικητής σε συνέντευξή του μίλησε για την πορεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα και για τα συμβάντα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τις λίγες εβδομάδες στην υπηρεσία της Αρκαδίας.

Να αναφέρουμε ότι ήδη το 2021 έχει σημειωθεί 52 αστικές πυρκαγιές σε σπίτια και έχουν κατασβεθεί πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν προκληθεί από αμέλεια.

Ο κ. Παναγιώτου τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως διοικητής στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, επίσης έχει υπηρετήσει στα Κύθηρα ως προϊστάμενος κλιμακίου, ως υποδιοικητής στο Γύθειο, αλλά και σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής και στο Αρχηγείο.

Η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των μεγάλων δασικών όγκων της περιοχής την κατατάσσουν στις «δύσκολες» περιοχές της χώρας, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία βάσει και του επικαιροποιημένου σχεδίου αντιμετώπισης πυρκαγιών θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε ενδεχόμενα συμβάντα.

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία με όλους τους φορείς και ήδη έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στους δήμους του Νομού Αρκαδίας.

Ο διοικητής στη συνέχεια μίλησε για την πυρκαγιά στο Κεραστάρι που σημειώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, που έκαψε 450 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και για άλλα συμβάντα που απασχόλησαν το Σώμα τους 3 πρώτους μήνες του χρόνου.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και αυτούς τους μήνες που επιτρέπεται η καύση στην ύπαιθρο.

¨Όλες οι πυρκαγιές, ξεκινούν από μικρές εστίες, έτσι πρέπει όλοι να το έχουμε αυτό στον νου. Όταν κάνουμε αγροτικές εργασίες και καύση κλαδιών θα πρέπει να παίρνουμε κάποια μέτρα, έτσι ώστε αν ξεφύγει η φωτιά να μπορέσουμε να την περιορίσουμε άμεσα, προού αυτή λάβει μεγάλες διαστάσεις¨

Τέλος, ο κ. Παναγιώτου έδωσε συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, τόσο στο σπίτι όσο και στην ύπαιθρο.

¨Οι πολίτες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, αυτοί βρίσκονται παντού, σε όλα τα χωριά, είναι οι πρώτοι που θα μας ειδοποιήσουν, είναι αυτοί που θα μας δώσουν τις πληροφορίες.¨

ArcadiaPortal.g

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου