Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΣΑΝ:Tις προσωπογραφίες των ηρώων της Επανάστασης που εντοπίζονται σε τοίχο της Αργυρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά της αστυνομικής βίας στο Ελληνικό, διαδηλωτές μουτζούρωσαν τις προσωπογραφίες των ηρώων της Επανάστασης που εντοπίζονται σε τοίχο της Αργυρούπολης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο υλικό που απέστειλαν αναγνώστες στο zougla.gr, οι διαδηλωτές έβαψαν με σπρέι τα πρόσωπα των ηρώων, τα οποία έχει σχεδιάσει ο νεαρός καλλιτέχνης «Εύρυτος» ως ένδειξη τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

zougla.gr



3 σχόλια :

  1. Εύρυτος: Γκραφιτι με παπά, αστυνομία και πολύ φασισμό. Οι Έλληνες γκραφιτάδες δεν μας έχουν συνηθίσει να δημιουργούν τα έργα τους με τη συνοδεία της αστυνομίας, της εκκλησίας και της… Νέας Δημοκρατίας. Όταν πρόκειται όμως για έναν ακροδεξιό, τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν.

    Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέθεσε στον αυτοαποκαλούμενο Εύρυτο να φιλοτεχνήσει τοίχους του δήμου με τα πρόσωπα ηρώων της ελληνικής επανάστασης.

    Ποιος είναι όμως ο νεαρός με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά που ποζάρει δίπλα σε αστυνομικούς και παπάδες; Έργα με την υπογραφή του, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζωγράφισμα Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, καλεί σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων... Ενδιαφέρον... Που να περίμεναν ο Αλή Πασάς κι ο Κιουταχής τι είδους συμπαράσταση θα έβρισκαν από ''έλληνες'' στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων εναντίον τους... Θα πέθαιναν με το κεφάλι ψηλά κι όχι με την ουρά στα σκέλια...
    Ρε Καραϊσκάκης που σας χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ άγνωστε γνωστέ μιλάμε για τον άνθρωπο και το τι ιδέες έχει που τα εφτιαξε και οχι για τα πρόσωπα που ζωγράφισε. Τόσο άπλα τόσο κατανοητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή