Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: «Ενημερωτική καμπάνια για το νομοσχέδιο-λαιμητόμο της ΝΔ στα εργασιακά»

 


Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και Νήσων) συμμετέχουν σε πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και κινητοποίησης των εργαζομένων εν όψει της απεργίας της 6ης  Μάη κατά του μεσαίωνα που φέρνει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στον κόσμο της εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία προκειμένου να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της στα μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια καταργώντας το 8άωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συρρικνώνοντας το μισθό, θεσμοθετώντας τις απλήρωτες υπερωρίες και καταργώντας κάθε έλεγχο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Με την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου καθίσταται φανερό πως η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, θεωρώντας πως οι ζημιές της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να πληρωθούν για άλλη μια φορά από τους εργαζόμενους. Στόχος της είναι να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας, νομοθετώντας κατ’ εντολή του ΣΕΒ.

Η εμπειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει άλλος δρόμος. Με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση του υποκατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με έναν ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό που σπάει τα άβατα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ένας δρόμος που κοιτάει στο μέλλον κι όχι στο παρελθόν του εργασιακού μεσαίωνα.

Δράσεις ενημέρωσης και αφύπνισης πραγματοποιήθηκαν από τις Οργανώσεις Μελών στις 28/4, ημέρα πανελλαδικής ενημερωτικής κινητοποίησης, στα πλαίσια της καμπάνιας έχει προγραμματισθεί από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Περιοδείες με ενημερωτικό υλικό:

Πειραιάς -Σταθμός ΗΣΑΠ -Εμπορικό Κέντρο - Αγία Σοφία

Νίκαια -Σταθμός ΜΕΤΡΟ- Λαϊκή αγορά- Εμπορικό Κέντρο

Κερατσίνι- Δημαρχείο - Εγκαταστάσεις ΟΛΠ-COSCO-Εμπορικό Κέντρο

Πέραμα -Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη- Ferry boat

Σαλαμίνα -Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Εργοστάσιο Υαλουργίας (πρώην ΓΙΟΥΛΑ)

Κορυδαλλός-Σταθμός ΜΕΤΡΟ

 

Έχουν τοποθετηθεί πανό σε όλα τα κεντρικά σημεία των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας- Ρέντη, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, καθώς και στα νησιά Αίγινα και Σαλαμίνα.

Οι Οργανώσεις Μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά με όλες τους τις δυνάμεις συμβάλλουν στην ενημέρωση των εργαζομένων για να μην περάσει το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη και καλούν σε συμμετοχή στην μεγάλη απεργία της 6ης Μάη για να αποτραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός και να μην γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

28/04/2021
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου