Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!! ΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ"!!!


Από

Είπαμε πρωτομηνιά σήμερα ας μην αρχίσουμε με βαριά γκρίνια..άλλά είναι μερικά πράγματα που δεν μπορείς να τα παραβλέπεις συνέχεια. Σε πονάνε ..αλλά δεν μπορείς να προσποιείσαι τον αδιάφορο. Ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνονται.. μιλάω για τον φωτισμό και ιδιαίτερα για τον δρόμο του Λιμανιού. Πιο συγκεκριμένα τους μήνες του χειμώνα παρατηρείται το φαινόμενο του ''απόλυτου σκότους'' για μεγάλες χρονικές περιόδους ,μπορεί και μήνες...ανταπόκριση καμία. Εδώ και πολλές μέρες από τα 30 περίπου φωτιστικά που βρίσκονται από την γέφυρα μέχρι το Λιμάνι ανάβουν τα 4 και αυτά μισά ...και είμαστε η είσοδος η πύλη του νησιού ...η βιτρίνα .

Αλλά αγαπητοί μου φίλοι, υπάρχει και άλλος λόγος ίσως πιο σοβαρός. Οι λιγοστοί κάτοικοι του Διακοφτίου , τον Χειμώνα -αν και εφέτος ήταν πολλοί περισσότερο λόγω των συνθηκών- έχουν ανάγκη αυτό τον φωτισμό ....μέσα στις άγρια νύχτα. Είναι μια ανθρώπινη αντίδραση ....διαβάστε τι έγραφε το Diakofti. gr φέτος τα Χριστούγεννα......." στο αγαπημένο μας Διακόφτι επικρατεί ..σκοτάδι ..και όχι μόνο στον οικισμό- από τον ανεπαρκή έτσι και αλλιώς Δημοτικό Φωτισμό- συν τις βλάβες που σπάνια αποκαθίστανται-αλλά και στον ευρύτερο χώρο. Όπως και να το κάνεις η Γέφυρα και τα φώτα μέχρι το Λιμάνι δίνουν τον τόνο (και το φως στο χωριό!!) Την Νύχτα οι λιγοστοί κάτοικοι αισθάνονται μια ανακούφιση και μια αισθητική ευχαρίστηση όταν το φως υπερισχύει στο βαθύ σκοτάδι της υπαίθρου..!! Άσε που συνήθως αυτό το κομμάτι αποτελεί την συνήθη περιπατική διαδρομή για τους κατοίκους...Μια γειτόνισσα μου έλεγε πέρσι ''Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημασία έχει για εμάς ,τον Χειμώνα να ανάβουν αυτές οι λάμπες ....αφού κάθομαι και τις μετράω από το τζάμι....αλλιώς ...΄΄αγριεύεις΄΄..Σήμερα μετά από μήνες αδιαφορίας καταλήξαμε να ανάβουν ΠΕΝΤΕ(5).!!!λάμπες από τα 30 φωτιστικά . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!! ΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ"!!! Έτσι μετά το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΙΜΑΝΙ ..με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που έκλεισαν ,τις απερίγραπτες κολώνες των φωτιστικών, την ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΗ ΓΕΦΥΡΑ , τις σκουριασμένες μέχρι ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ

και ανύπαρκτες σε επικίνδυνα σημεία ΜΠΑΡΕΣ ...τον Αδιαγράμμητο δρόμο ήρθε να προστεθεί το ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ !!!! Τι να σας πω ;;; ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ...ΥΠΟΜΟΝΗ ..ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ !!!! Και εμείς λέμε τώρα ...μήπως πρέπει να ασχοληθεί κανένας ..αρμόδιος?? ( Ευτυχώς που με διαβάζουνε ..)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου