Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΒΑΤΙΚΑ 2ο ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ από τα 19 :ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ



2ο ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ από τα 19!!!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
θεωρούμε απαραίτητο ότι ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχετε όλοι στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης υποβάλλοντας τα σχόλιά σας!!
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί και είναι α ν α γ κ α ί ο να συμμετάσχει στη διαβούλευση.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TaxisNet εδώ:
Σας καλούμε να κατεβάσετε ό λ ο ι το συνημμένο αρχείο Δ11 ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ https://drive.google.com/.../17UyFMuHARYi8WlDwuhw.../view...
να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να το υποβάλλετε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Αρχείο:
ΛΗΞΗ ΤΡΙΤΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ως Σύνδεσμος Νεαπολιτών ''ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ'' καταθέσαμε το έντυπο Δ11 για τη Δημόσια Διαβούλευση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ΑΣΠΗΕ στη θέση "ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ'' ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ ΒΟΙΩΝ.
μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που καταθέσαμε με τα σχόλια μας εδώ: https://drive.google.com/.../1hheFe9CLsDVpZKWsv0w.../view...
Ωστόσο, στη σελίδα της διαβούλευσης εμφανίζεται το σχόλιο " Δεν έχουν προστεθεί σχόλια από το κοινό". Έχουν γίνει προσπάθειες επικοινωνίας με το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του ΥΠΕΝ προκειμένου να αναρτηθούν τα Δ11 που έχουν κατατεθεί.
Σε κάθε περίπτωση :
1. Λόγω της παρατεταμένης δυσλειτουργίας στη λειτουργία της έγκρισης και υποβολής σχολίων παραβιάζεται ο νόμος 4014/2011 Άρθρο 18 παρ. 3 (ζ) που προβλέπει ότι "Το κοινό έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ΗΠΜ για θέαση, μεταφόρτωση δεδομένων και συμμετοχή στη διαβούλευση".
2. Επιπλέον, αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας της διαβούλευσης, καθώς αυτή μετατρέπεται σε διαβούλευση κλειστού τύπου κατά παράβαση του άρθρου 18 παρ. 6 του Ν. 4014/2011 αναφορικά με το δικαίωμα της πρόσβασης του κοινού σε περιβαλλοντικές πληροφορίες και συμμετοχής στη διαβούλευση. Η απόφαση που θα εκδοθεί επί της αίτησης για έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα είναι άκυρη.
Για το σκοπό αυτό σας προτείνουμε να αποστείλετε αντίγραφο του Δ11 ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ στο email: pexo.pex@4813.syzefxis.gov.gr
Γράφοντας το εξής μήνυμα:
Σας προωθώ αντίγραφο του έντυπου Δ11 για τη δημόσια διαβούλευση
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚOY ΣΤΑΘΜOY ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΣΠΗΕ) ΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 15,3 MW ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ 15MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» ΤΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤ 2102484322
Παρακαλώ για την άμεση ανάρτηση του συνημμένου στα σχόλια της επικείμενης διαβούλευσης καθώς, αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας της διαβούλευσης, αφού αυτή μετατρέπεται σε διαβούλευση κλειστού τύπου κατά παράβαση του άρθρου 18 παρ. 6 του Ν. 4014/2011 αναφορικά με το δικαίωμα της πρόσβασης του κοινού σε περιβαλλοντικές πληροφορίες και συμμετοχής στη διαβούλευση. Η απόφαση που θα εκδοθεί επί της αίτησης για έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα είναι άκυρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου