Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ: Μπορούμε και εμείς. Και καλύτερα !


 Μπορούμε και εμείς. Και καλύτερα !
Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο:
ttps://www.energia.gr/article/178941/h-thlos-sthn-trith-thesh-ths-ee-stis-ape-epathlo-100000-eyro-apo-thn-komision?fbclid=IwAR1YdR1eNVRaFvCAa4YpAVbhI6njZ6pA0ZEMuNNnGZ3bsCcHnXWHtMCSbyk

Με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων , διαμορφώθηκε μια διαπαραταξική επιτροπή υπο το συντονισμό του αντιδήμαρχου Μπάμπη Σούγιαννη και διερευνάται η δυνατότητα Ενεργειακής Κοινότητας στα Κύθηρα, με σκοπό την συμμετοχή των Κυθηρίων στα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης (και την αποφυγή παρεμβάσεων που κινδυνεύουν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του νησιού και να συγκεντρώσουν τα οφέλη μόνο σε λίγους / μεγάλους παραγωγούς) .Περισσότερα σύντομα

Εν τω μεταξύ, ενθαρυντικά ειναι τα παραδείγματα νησιών όπως η Τήλος μας (και άλλα)Αλλά πιστεύω οτι μπορούμε εμείς να πάμε ακόμα καλύτερα.

 Για να δούμε, θα δούμε κάποια στιγμή και τα Κύθηρα να βραβεύονται για την ενρεγιακή τους πρόοδο?

2 σχόλια :

  1. Ευχαριστω για την αναπαραγωγη των σκεψεων μου οπως αναρτηθηκαν στη σελιδα μου στο Facebook. Αλλα φαινεται οτι ο δαιμων του Internet εφαγε τον υπερσυνδεσμο στο αρθρο για την Τηλο και αφησε μονο την μαλλον ατυχη φωτογραφια της ανεμογεννητριας.
    Σκοπς της αναρτησης μοπυ δεν ειναι βεβαια η ανεμογεννητρια (που παραδοξως παρουσιαζεται στο αρθρο της Energia.gr) αλλα να τονισω οτι υποαρχει και αλλος τροπος εμπλοκης των Κυθηρων στο ενρεγιακο σκηνικο μεσω της Ενεργειακης Κοινοτητας, προς οφελος ολων των κατοικων. Και οχι μονο οι προτασεις που εχουμε δει απο μια σειρα ηλεκτροπαραγωγους, θεμα για το οποιο ειναι δεδομενη η απαντηση κλαι οι κοινησεις (και νομικες) Δημου και πολιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριε Μιχαλακάκη ανέβηκε τώρα και το σχετικό άρθρο ευχαριστούμε για την επισήμανση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή