Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Δωρεά από την Έρη Ριτσου στον Δήμο Μονεμβασιας , επίπλων , έργων τέχνης και εικόνων για τη δημιουργία Μουσείου αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο .

 Η Έρη Ρίτσου στην Μονεμβασία

Δωρεά από την Έρη Ριτσου στον Δήμο Μονεμβασιας , επίπλων , έργων τέχνης και εικόνων για τη δημιουργία Μουσείου αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο .
Είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στην Μονεμβασια την Έρη ( Ελευθερία ) Ριτσου κόρη του μεγάλου ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ριτσου .
Η επίσκεψη της έγινε στα πλαίσια της αγοράς της οικίας του Γιάννη Ριτσου από τον Δήμο Μονεμβασίας , για την δημιουργία μουσείο αφιερωμένο στο έργο του Γιάννη Ρίτσου .
Η Έρη Ριτσου προέβη στην δωρεά προς τον Δήμο Μονεμβασιας όλων των επίπλων φωτογραφιών και πινάκων που βρίσκονταν στο σπίτι και θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία στο υπό δημιουργία μουσείο .
Τα έπιπλα είναι μεγάλης αξίας αφού είναι αντίκες του 1900 περίπου , όπως και οι πίνακες ζωγραφικής που είναι επωνύμων ζωγράφων .
Για την υλοποίηση της δωρεάς συντάχθηκε από την συμβολαιογράφο Μονεμβασιαδ Ροδάνθη Λαβού , συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης και αποδοχής της Δωρεάς μεταξύ της Ερης Ριτσου και του Δήμου Μονεμβασιας . Με την πράξη αυτή η Έρη Ριτσου παραχωρεί δωρεάν προς τον Δήμο Μονεμβασιας τα παρακάνω αντικείμενα γι την δημιουργία μουσείου ενώ αν για οποιαδήποτε λόγο στο μέλλον η λειτουργία του μουσείου διακοπεί , τα αντικείμενα θα της επιστραφούν .
Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι αγνωστες στιγμες από την προσωπική ζωή του Γιάννη Ριτσου και την σχέση του με την Ιστορική Μονεμβασιά .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την πολύ αγαπητή μας Έρη Ριτσου για την δωρεά των παραπάνω αντικειμένων προς τον Δήμο Μονεμβασιας για την δημιουργία του μουσείου αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο .
Σε πρόσφατη επίσκεψη στο υπουργείο πολιτισμού του Δημάρχου Μονεμβασιας ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης για την δημιουργία του Μουσείου και με δεδομένη την κοινή επιθυμία Δήμου Μονεμβασιας και Υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα .
Η συμβολή της Ερης Ριτσου στην δημιουργία του Μουσείου Γιάννης ΡΙΤΣΟΣ είναι απαραίτητη και δεδομένη και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό .
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. Ε. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου