Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ:Πόσο κοστίζουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα. Πίνακες


Οι τιμές των ναρκωτικών διαφέρουν από ουσία σε ουσία, αλλά και από περιοχή σε περιοχή, με φαινόμενα αισχροκέρδειας να εντοπίζονται ακόμα και σε αυτήν την δραστηριότητα. Επίσης, η αυξημένες τιμές σε συνδυασμό με την κρίση, οδηγούν πολλούς χρήστες στα «ναρκωτικά των φτωχών», όπως τη σίσα και το τάι.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.) ανάμεσα στα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα παρουσιάζονται και στοιχεία για τις τιμές τους. Έχουμε λοιπόν:

Κάνναβη

Η τιμή της κάνναβης στη χώρα μας ποικίλλει ανάλογα με την προέλευση και την επεξεργασία της. Σύμφωνα με την μελέτη οι τιμές φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Ναρκωτικά στην ΕλλαδαΝαρκωτικά στην Ελλάδα

Ηρωίνη

Σύμφωνα με την έκθεση, η τιμή της καφέ ηρωίνης στην Ελλάδα, κυμαίνεται από 15€ μέχρι 30€ ανά γραμμάριο και 12.000€ μέχρι 20.000€ ανά κιλό. Η τιμή της λευκής ηρωίνης κυμαίνεται από 20€ μέχρι 30€ ανά γραμμάριο και 15.000€ μέχρι 25.000€ ανά κιλό.

Κοκαΐνη

Η τιμή της κοκαΐνης στην Ελλάδα, παρέμεινε αμετάβλητη και κυμάνθηκε από 60€ μέχρι 110€ ανά γραμμάριο και 35.000€ μέχρι 60.000€ ανά κιλό

Στην περίπτωση της κοκαΐνης, η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, περικλειόμενη από την Αδριατική και τη Μεσόγειο και με πρόσβαση μέσω Ελλησπόντου και Προποντίδας στη Μαύρη θάλασσα, με τους διεθνείς εμπορικούς λιμένες της, θεωρείται ιδανική χώρα για τη διευκόλυνση των θαλασσίων μεταφορών της, είτε απευθείας από τις χώρες παραγωγής της Νοτίου Αμερικής είτε μέσω των ενδιάμεσων λιμένων της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Έτσι φορτία κοκαΐνης διακινούνται με πλοία εντός εμπορευματοκιβωτίων (containers), με την κάλυψη νόμιμου φορτίου. Λειτουργεί ως πύλη εισόδου της ουσίας αυτής στην ΕΕ, με προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης και δευτερευόντως ως χώρα προορισμού για εγχώρια κατανάλωση.

Η συνολική ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στη χώρα μας από τις Αρχές επιβολής του Νόμου το έτος 2015 ήταν 101,532 κιλά, εμφανίζοντας σημαντική μείωση σε σχέση με το 2014 (85,62 %). Οι μεγαλύτερες ποσότητες κατασχέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Πληροφορίες από το Vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου