Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Ερίντα (Ρία) Πρίφτη.Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ


Ζω 10 χρόνια στα Κύθηρα. Ήρθα τυχαία στο νησί και τελικά έμελλε να φτιάξω την οικογένεια μου εδώ και να ριζώσω σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Η ζωή εδώ πολλή όμορφη… αλλά παράλληλα πολλές και οι δυσκολίες του να μένεις εδώ… Ειδικά για εμάς τους νέους που είμαστε στην πιο παραγωγική μας ηλικία. Χαίρομαι που βλέπω ακόμα νέα παιδιά να μην εγκαταλείπουν και να ”μένουν εδώ”. Χαίρομαι όταν βλέπω πρωτοβουλίες σαν του Δημήτρη και της ομάδας που έχει επιλέξει, γιατί ενισχύει την πεποίθηση μου να ”μείνω εδώ” ως την καλύτερη επιλογή. 
 
Όταν κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι το μέλλον μου και της οικογένειάς μου στα Κύθηρα, εύχομαι ο τόπος αυτός να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα το κάνουν να ανθίσει και να εξαντλήσει τις ατελείωτες δυνατότητες που έχει, προσφέροντας ένα μέρος όπου το ”μένω εδώ” δεν θα αποτελεί δίλλημα και προβληματισμό αλλά συνειδητή επιλογή. Ένα μέρος που με περηφάνια και χαρά θα αποκαλούμε ”σπίτι”. 
 
Έχω εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Κοντολέοντα γιατί ξέρω πως νοιάζεται για τον τόπο του, γιατί τον έχω δει να αντιπαρατίθεται και ας μην ήταν προς το συμφέρον του, γιατί υποστηρίζει ανοιχτά τις επιλογές του.
 
Δεν έχει τόση σημασία για μένα να παραθέσω τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε μένοντας στο νησί. Όλοι τα ξέρουμε. Τα αναμασάμε σε συζητήσεις χωρίς να μπορούμε να τα επιλύσουμε, ανεχόμενοι τη διοίκηση με γνώμονα τα συμφέροντα και όχι την εξέλιξη και την βελτίωση του τόπου και κατ΄επέκταση της ζωής όλων μας.
 
Ας μην το ανεχτούμε άλλο. Ας επιλέξουμε αυτή τη φορά κάποιον που θα κάνει κάτι για αυτό. Ας σταθούμε στο πλευρό του Δημήτρη και της ομάδας του. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ.Τι ακριβώς εννοεί εδώ ο συντάκτης της ανάρτησης;


Τι ακριβώς εννοεί εδώ ο συντάκτης της ανάρτησης;
Ότι οι μπετονιέρες που έπεσαν σήμερα ήταν ιδιώτη;
Ή μήπως ότι αυτές αφορούν την ανάθεση του 2017 και έπεσαν σήμερα, δύο χρόνια μετά ;

Γιώργος Μεγαλοκονόμος

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!


ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!
Ο κ. Παναγόπουλος και οι συνεργάτες του κόπτονται για το ζήτημα της διαχείρισης λυμάτων και υπόσχονται αφειδώς Βιολογικούς Καθαρισμούς σχεδόν σε όλο το νησί. Μόλις 1 μήνα πριν τις εκλογές, είναι ικανοί να τάξουν στους πάντες τα πάντα, για λίγες μόνο ψήφους. Οι Κυθήριοι, όμως, έχουν χορτάσει από παχιά λόγια και προεκλογικές πομφόλυγες.
Ποια είναι, άραγε, η αλήθεια για τα έργα αυτά; Μπορεί το νησί στο προβλεπτό μέλλον να αποκτήσει - και κυρίως να συντηρήσει - τόσες μονάδες Βιολογικών Καθαρισμών; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι! Και οι λόγοι απλούστατοι:
1. Ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει τεχνική επάρκεια και αυτονομία. Συνεπώς ΔΕΝ μπορεί να προχωρήσει αυτόνομα στην εκπόνηση των πολλαπλών μελετών που απαιτούνται για τόσο μεγάλα έργα όπως οι Βιολογικοί Καθαρισμοί και τα δίκτυα αποχέτευσης (ενδεικτικά: μελέτη σκοπιμότητας, βιοχημική, υδραυλική, Η/Μ, πολιτικού μηχανικού, ΜΠΕ, χωροθέτηση, τεύχη δημοπράτησης, αδειοδοτήσεις κ.λπ.).
2. Η εκπόνηση των μελετών αυτών από ιδιώτες απαιτεί πολύ μεγάλα ποσά. Ενδεικτικά: μόνο η προμελέτη για τον ΒΙΟΚΑ της Αγ. Πελαγίας (με βάση τις επίσημες κρατικές τιμές) κοστίζει 25.000€. Οι πλήρεις μελέτες θα κοστίσουν πάνω από 250.000€.
3. Μια σοβαρή Δημοτική Αρχή οφείλει να ιεραρχεί τα έργα και τις ανάγκες και να μην γεμίζει τον κόσμο με ψεύδη ή ανέφικτες υποσχέσεις. Η δική μας παράταξη λέει πάντα την αλήθεια, ακόμα και αν αυτή είναι δυσάρεστη, ακόμα και αν αντιτίθεται στη λαϊκή θέληση ή παρόρμηση. Και η αλήθεια είναι πως όταν τα ζητήματα αποχέτευσης είναι άλυτα στους μεγάλους οικισμούς που έχουν τεράστια επιβάρυνση λόγω τουρισμού (Αγ. Πελαγία, Ποταμός, Λιβάδι), είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάμε για αντίστοιχα έργα σε μικρότερους οικισμούς, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
4. Η δική μας παράταξη προχώρησε σε σειρά αναγκαίων μελετών μέσω της Περιφέρειας, αλλά και με ίδια δαπάνη του Δήμου, ωριμάζοντας έργα Βιολογικών Καθαρισμών που τα ιεράρχησε ως άμεσης προτεραιότητας:
- Φρεάτιο υποδοχής λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ Καψαλίου, με π/υ 200.000€ από την Περιφέρεια (προς προγρ. σύμβαση).
- Έναρξη μελετών ΒΙΟΚΑ Αγίας Πελαγίας με π/υ 25.000€ από την Περιφέρεια.
- Ολοκλήρωση μελετών επέκτασης δικτύου ΒΙΟΚΑ προς Τ.Κ. Λιβαδίου με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.
- Αναζήτηση της νόμιμης και βέλτιστης λύσης για τον ΒΙΟΚΑ Ποταμού, του οποίου ο αποδέκτης στην παρούσα φάση δεν αδειοδοτείται για νομικούς λόγους.
Αντιλαμβανόμαστε την τεράστια ανάγκη της παράταξης του κ. Παναγόπουλου για εκλογική επιρροή, όμως για εμάς προέχει η αλήθεια και όχι οι προεκλογικές υποσχέσεις για ανέφικτα έργα για τα οποία δεν υπάρχει καμία μελετητική ωριμότητα. Και βέβαια, δεν μας λέει η παράταξη του κ. Παναγόπουλου ΠΩΣ θα συντηρήσει τόσες μονάδες, με τί προσωπικό και πού θα βρει τα έσοδα (που είναι υποχρεωτικά ανταποδοτικά). Μήπως θα αυξήσει υπέρμετρα τα δημοτικά τέλη αποχέτευσης; Σήμερα η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Καψαλίου στοιχίζει στο Δήμο πάνω από 70.000€ ετησίως!
Βέβαια, αφουγκραζόμενοι και τα σχόλια του κόσμου, ακόμα απορούμε για την απουσία του κ. Παναγόπουλου και των κατά τα άλλα λαλίστατων (στα κοινωνικά δίκτυα) συνεργατών του από τη χθεσινή εκδήλωση του απολογισμού πεπραγμένων. Αλήθεια, για έναν υποψήφιο Δήμαρχο θα υπήρχε λαμπρότερο πεδίο δόξης από τη χθεσινή διαδικασία ώστε να αναδείξει το πολιτικό του ταλέντο και τα επιχειρήματά του; Προφανώς όχι! Εφόσον εκτίθεται εκλογικά, όφειλε να είναι παρών, να θέσει ερωτήματα, παρατηρήσεις, προτάσεις και επιχειρήματα, να γίνει διάλογος, να λάβει απαντήσεις. Προφανώς, όμως, η ασφάλεια των σχολίων στο διαδίκτυο είναι προτιμότερη!
Ο κόσμος, όμως, βλέπει και κρίνει.
Η άκρατη υποσχεσιολογία ούτε σύμφωνους μας βρίσκει, ούτε πείθει το εκλογικό σώμα.
ΥΓ. Δημοσιεύουμε εκ νέου την τεκμηριωμένη απάντησή μας για το Βιολογικό του Μυλοποτάμου.

Πρώτα ο άνθρωπος.πρωτοφανή δήλωση Χαρχαλάκη« Δεν πρόκειται να γίνει Βιολογικός καθαρισμός στο Διακόφτι και στον Μυλοπόταμο».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Μ. Δευτέρα, στα Φράτσια, ο κ. Χαρχαλάκης αναφερόμενος στον απολογισμὀ της πενταετούς θητείας του (2014-2019) έκανε την παρακάτω πρωτοφανή δήλωση: « Δεν πρόκειται να γίνει Βιολογικός καθαρισμός στο Διακόφτι και στον Μυλοπόταμο». Μετά απ’ αυτή την δήλωση του κ. Χαρχαλάκη οι Κυθήριοι εμβρόντητοι αναρωτιούνται.
Αυτά τα οποία είπε είτε αποτελούν έλλειψη οράματος για τον τόπο είτε προκλητική αδιαφορία για δύο από τις πιο τουριστικές περιοχές των Κυθήρων. Άραγε έτσι οραματίζεται και σχεδιάζει το μέλλον του νησιού μας ο κ. Χαρχαλάκης; Έτσι νομίζει ότι θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας και θα προσελκύσει περισσότερους και πιο ποιοτικούς επισκέπτες;
Ειλικρινά λυπούμαστε που η βούληση, ο σχεδιασμός, το Όραμα και ο προγραμματισμός του κ. Χαρχαλάκη για τον Δήμο μας βασίζονται σε μια τόσο κοντόφθαλμη λογική. Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε για το υπόλοιπο του απολογισμού του κ. Χαρχαλάκη.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή του τμήματος ποδοσφαίρου του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων στη Λακωνία.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή του τμήματος ποδοσφαίρου του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων στη Λακωνία.
Την αποστολή αποτελούσαν 15 αθλητές και 2 αθλήτριες 12-16 ετών με συνοδεία από τον προπονητή τους Λευτέρη Μπράτη και γονείς των αθλητών ..
Η ομάδα έδωσε δύο φιλικά το Σάββατο 20 Απριλίου, το πρώτο με την ομάδα της Νεάπολης όπου κέρδισε 0-3 και το δεύτερο το ίδιο απόγευμα με την ομάδα της Συκέας στο οποίο ηττήθηκε 5-2. Επιπλέον, δόθηκαν παραδοσιακά αμυγδαλωτά δωράκια στους παίκτες και παράγοντες των αντιπάλων σαν ένδειξη ευχαρίστησης για την υπέροχη φιλοξενία τους...

Η Ομάδα του Ν.Α.Ο.Κ. αποκόμισε σπουδαίες εμπειρίες από τα δύο παιχνίδια και το σίγουρο είναι ότι οι νεαροί αθλητές το ευχαριστήθηκαν... Επίσης ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ δεσμεύτηκε να ανταποδώσουμε την φιλοξενία στις 2 ομάδες της Λακωνίας με τη διοργάνωση μίνι τουρνουά τον Ιούνιο στα Κύθηρα ...
Ευχαριστούμε πολύ τον Παναγιώτη Δρακάκη για την χορηγία του στη μεταφορά της αποστολής. Επίσης την εταιρεία Triton ferries και τους πλοιοκτήτες κυρίους Τουρλουμούση και Τσαϊλά για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών με το πλοίο Πορφυρούσα αλλά και τον πάτερ Παναγιώτη που μεσολάβησε. Ευχαριστούμε επιπλέον και τους γονείς που συνόδευαν την αποστολή αλλά και τον προπονητή του τμήματος ποδοσφαίρου Λευτέρη Μπράτη που προσέφερε στα παιδιά μια διαφορετική ποδοσφαιρική εμπειρία!!!
Ευχομαστε Καλό Πάσχα σε όλους τους αθλητές και τις οικογένειες τους !!!
Εκ του Δ.Σ.
του Ν.Α.Ο. Κυθήρων





Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Τρίτη μεγίστη Παρθένους δέκα φέρει,
Νίκην φερούσας ἀδεκάστου Δεσπότου.
Βιογραφία
Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Μια από αυτές, τη σημερινή των δέκα παρθένων, την είπε για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Επειδή έχει πολλή δόξα η παρθενία (πραγματικά είναι μεγάλο κατόρθωμα!) και για να μη βρεθεί κάποιος που κατορθώνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά παραμελεί τα άλλα και ιδίως την ελεημοσύνη, προβάλλει αυτή τη παραβολή. Τρέχει πολύ γρήγορα η νύκτα της παρούσης ζωής, έτσι οι παρθένες όλες νύσταξαν και κοιμήθηκαν, δηλαδή πέθαναν, γιατί ο θάνατος λέγεται και ύπνος. Καθώς κοιμόντουσαν, στη μέση της νύχτας ακούσθηκε μια δυνατή φωνή που έλεγε: «Να ΄τος ο Νυμφίος, έρχεται! Βγείτε όλες να Τον προϋπαντήσετε!». Τότε οι φρόνιμες παρθένες που είχαν φροντίσει να έχουν άφθονο λάδι, συνάντησαν τον Νυμφίο και μπήκαν μέσα μαζί Του, όταν ανοίχθηκαν οι πύλες. Αυτές κοντά στις άλλες αρετές και μάλιστα της παρθενίας, φρόντισαν να έχουν άφθονο και το λάδι της ελεημοσύνης. Αντίθετα οι άλλες πέντε παρθένες που δεν είχαν αρκετό λάδι, όταν ξύπνησαν ζητούσαν λίγο από τις φρόνιμες, αλλά μετά θάνατο δεν είναι εύκολο να αγοράσεις λάδι από αυτούς που το πουλούν, δηλαδή τους φτωχούς. Αυτές, η παραβολή, τις ονομάζει μωρές, γατί ενώ κατόρθωσαν το δυσκολώτερο, την ''παρθενία'', παραμέλησαν το ευκολώτερο γιατί ήταν ανελεήμονες καρδιές.

Όποιος λοιπόν κατορθώσει μια αρετή - έστω μεγάλη - αλλά δε φροντίσει και για τις άλλες και ιδίως την ελεημοσύνη, δε μπορεί να μπει μαζί με το Χριστό στην αιώνια ανάπαυση και γυρίζει πίσω ντροπιασμένος. Και τίποτα δεν είναι πιό λυπηρό και πιο ντροπιαστικό από μια "παρθένο" που νικιέται απ' τον έρωτα των χρημάτων.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δὲ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διὰ τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς.

(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Να, ὁ Νυμφίος ἔρχεται στὸ μέσο τῆς νύχτας, κι εὐτυχισμένος θὰ εἶναι ὁ δοῦλος ποὺ θὰ τὸν βρεῖ (ὁ Νυμφίος) ξάγρυπνο νὰ τὸν περιμένει· ἀνάξιος ὅμως πάλι θὰ εἶναι ἐκεῖνος, ποὺ θὰ τὸν βρεῖ ράθυμο καὶ ἀπροετοίμαστο. Βλέπε, λοιπόν, ψυχή μου νὰ μὴ βυθιστεῖς στὸν πνευματικὸ ὕπνο, γιὰ νὰ μὴν παραδοθεῖς στὸ θάνατο (τῆς ἁμαρτίας) καὶ νὰ μείνεις ἔξω τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. Ἀλλὰ ἀνάνηψε κράζοντας· Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος εἶσαι ἐσὺ ὁ Θεὸς· σῶσε μας διὰ τῆς προστασίας τῶν ἐπουρανίων ἀσωμάτων δυνάμεων (τῶν Ἀγγέλων).

Κοντάκιον
Ἦχος β'. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τὴν ὥραν ψυχή, τοῦ τέλους ἐννοήσασα, καὶ τὴν ἐκκοπήν, τῆς συκῆς δειλιάσασα, τὸ δοθέν σοι τάλαντον, φιλοπόνως ἔργασαι ταλαίπωρε, γρηγοροῦσα καὶ κράζουσα· Μὴ μείνωμεν ἔξω τοῦ νυμφῶνος Χριστοῦ.

Κάθισμα
Ἦχος δ'. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Τὸν Νυμφίον ἀδελφοὶ ἀγαπήσωμεν, τὰς λαμπάδας ἑαυτῶν εὐτρεπίσωμεν, ἐν ἀρεταῖς ἐκλάμποντες καὶ πίστει ὀρθῇ, ἵνα ὡς αἱ φρόνιμοι, τοῦ Κυρίου παρθένοι, ἕτοιμοι εἰσέλθωμεν, σὺν αὐτῷ εἰς τοὺς γάμους· ὁ γὰρ Νυμφίος δῶρον ὡς Θεός, πᾶσι παρέχει τὸν ἄφθαρτον στέφανον.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος δ'. Κατεπλάγη Ἰωσὴφ.
Βουλευτήριον Σωτήρ, παρανομίας κατὰ σοῦ, Ἱερεῖς καὶ Γραμματεῖς, φθόνῳ ἀθροίσαντες δεινῶς, εἰς προδοσίαν ἐκίνησαν τὸν Ἰούδαν· ὅθεν ἀναιδῶς, ἐξεπορεύετο, ἐλάλει κατὰ σοῦ, τοῖς παρανόμοις λαοῖς. Τί μοι φησὶ παρέχετε, κᾀγὼ ὑμῖν αὐτὸν παραδώσω εἰς χεῖρας ὑμῶν; Τῆς κατακρίσεως τούτου ῥῦσαι, Κύριε τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ'. Τὴν σοφίαν καὶ Λόγον.
Ὁ Ἰούδας τῇ γνώμῃ φιλαργυρεῖ, κατὰ τοῦ Διδασκάλου ὁ δυσμενής, κινεῖται βουλεύεται, μελετᾷ τὴν παράδοσιν, τοῦ φωτὸς ἐκπίπτει, τὸ σκότος δεχόμενος, συμφωνεῖ τὴν πρᾶσιν, πωλεῖ τὸν ἀτίμητον· ὅθεν καὶ ἀγχόνην, ἀμοιβὴν ὧν περ ἔδρα, εὑρίσκει ὁ ἄθλιος, καὶ ἐπώδυνον θάνατον. Τῆς αὐτοῦ ἡμᾶς λύτρωσαι, μερίδος Χριστὲ ὁ Θεός, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρούμενος, τοῖς ἑορτάζουσι πόθω, τὸ ἄχραντον Πάθος σου.

Ὁ Οἶκος
Τὶ ῥαθυμεῖς ἀθλία ψυχή μου; τί φαντάζῃ ἀκαίρως μερίμνας ἀφελεῖς; τί ἀσχολεῖς πρὸς τὰ ῥέοντα; ἐσχάτη ὥρα ἐστὶν ἀπ΄ ἄρτι, καὶ χωρίζεσθαι μέλλομεν τῶν ἐνταῦθα, ἕως καιρὸν κεκτημένη, ἀνάνηψον κράζουσα· Ἡμάρτηκά σοι Σωτήρ μου, μὴ ἐκκόψῃς με, ὥσπερ τὴν ἄκαρπον συκῆν, ἀλλ' ὡς εὔσπλαγχνος Χριστέ, κατοικτείρησον, φόβῳ κραυγάζουσαν· Μὴ μείνωμεν ἔξω τοῦ νυμφῶνος Χριστοῦ.

(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Γιατὶ εἶσαι ὀκνηρὴ καὶ ἀδιάφορη, ἀθλία μου ψυχή; Γιατί φαντάζεσαι ἄκαιρα μέριμνες ἀνόητες καὶ μάταιες; Γιατί ἀσχολεῖσαι μὲ πράγματα ποὺ ρέουν καὶ χάνονται; Σὲ λίγο φθάνει ἡ τελευταία ὥρα τῆς ζωῆς μας καὶ πρόκειται νὰ χωριστοῦμε ἀπὸ τὰ πράγματα τοῦ κόσμου τούτου. Ὅσο ἀκόμη ἔχεις καιρό, σύνελθε ἀπὸ τὴν ἀδιαφορία, κράζουσα· Ἁμάρτησα ἐνώπιόν σου, Σωτῆρα μου· μὴ μὲ κόψεις ὅπως τὴν ἄκαρπη συκή, ἀλλὰ ὡς σπλαχνικὸς Πατέρας, Χριστέ, δεῖξε συμπάθεια σὲ μένα, ποὺ κραυγάζω· νὰ μὴ μείνουμε ἔξω ἀπὸ τὸ νυμφώνα τοῦ Χριστοῦ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Περί Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συνιστώ καλύτερη ενημέρωση σε όλους τους υποψηφίους!


Περί Δημοτικής Βιβλιοθήκης: Είναι ανοικτή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (εκτός Παρασκευής και Κυριακής) 8-2 με προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ επειδή ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει μόνιμο προσωπικό.
Φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, ημερίδες, διαλέξεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά (π.χ. τα προγράμματα της Άγονης Γραμμής).
Η δική μας Δημοτική Αρχή την αναβάθμισε κτηριακά: νέα κουφώματα, πυρασφάλεια, μόνιμο υπαίθριο σκάκι, θέρμανση κ.λπ.
Συνιστώ καλύτερη ενημέρωση σε όλους τους υποψηφίους!
Stratos Charchalakis

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β12 ΚΑΙ ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ


Να κλείσουν οι επιχειρήσεις σκυροδέματος του νησιού μέχρι τις εκλογές, αφού ενοχλούν τον κ. Μεγαλοκονόμο!

Να κλείσουν οι επιχειρήσεις σκυροδέματος του νησιού μέχρι τις εκλογές, αφού ενοχλούν τον κ. Μεγαλοκονόμο!
Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γ. Μεγαλοκονόμος προσπαθεί να ταυτίσει τη σημερινή Δημοτική Αρχή με τις γνωστές πρακτικές του 2014. Θυμίζουμε ότι «προεκλογικές μπετονιέρες αμέσου δράσεως» όντως υπήρχαν και έπεφταν στο Τσιρίγο, όχι όμως από εμάς. Ιδού και η απόδειξη: https://kithiraikanea.blogspot.com/20…/…/blog-post_2892.html
Βέβαια, οι Δήμοι δεν σταματούν τη λειτουργία τους λόγω των εκλογών – αυτό θα ήταν αστείο-, ούτε διακόπτουν την εκτέλεση των έργων για τα οποία υπάρχει σύμβαση. Όμως, οι «μπετονιέρες αμέσου δράσεως» του Μαΐου 2014, δε νομίζουμε ότι είχαν συμβάσεις ή διαδικασίες, ούτε για το παραπάνω δημοσίευμα υπήρξε τότε κάποια επίσημη αντίδραση.
Η δική μας Δημοτική Αρχή προκήρυξε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ προμήθειας σκυροδέματος με π/υ 70.000€ για το σύνολο του νησιού (και όχι κατατμήσεις ανά τοπική κοινότητα όπως συνηθιζόταν για ευνόητους λόγους). Η προκήρυξη είναι αναρτημένη: http://kythira.gr/prosfores/07122017.pdf
Ο ανάδοχος έχει ολοκληρώσει το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο της προμήθειας, συνεπώς τα όσα αναφέρει ο κ. Μεγαλοκονόμος ΔΕΝ αφορούν το Δήμο και αυτό είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο.
Το εάν οι ιδιώτες προμηθεύονται σκυρόδεμα, δεν αποτελεί ούτε αρμοδιότητα ούτε ευθύνη του Δήμου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Ελένη (Έλενα) Μαγείρου

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα, από πατέρα Αλεξανδρινό με καταγωγή από τα Κύθηρα και μητέρα Αρβανίτισσα από τα χωριά της Κωπαΐδας. Ήρθα για πρώτη φορά στα Κύθηρα μαθήτρια ακόμα, για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, τότε που το πλοίο της άγονης γραμμής φόρτωνε και ξεφόρτωνε τα αυτοκίνητα με βίντσι, αλλά τα λεωφορεία πηγαινοέρχονταν καθημερινά στα χωριά, βοηθώντας στη μετακίνηση τους απομονωμένους κατοίκους τους.
Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και εργάστηκα σε εταιρεία γαλλικών συμφερόντων ως στέλεχος του εμπορικού τμήματος για 8 χρόνια.
Με γνώμονα την οικολογική μου παιδεία και την αγάπη μου προς το νησί, ξεκίνησα το 1996, μαζί με τον πατέρα μου Μάνο, για πρώτη φορά στα Κύθηρα, τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και του αμπελιού σε κτήματα που αγοράστηκαν για αυτό το σκοπό.
Το 1999, και μετά τον ερχομό της κόρης μου Μυρτώς, αποφάσισα να αφοσιωθώ σε αυτά που αγαπούσα περισσότερο, την κόρη μου, το νησί και τη βιολογική γεωργία, και εγκαταλείποντας την Αθήνα και την καριέρα που είχα, εγκαταστάθηκα στη γη των προγόνων μου.
Αναστήλωσα ένα πέτρινο παραδοσιακό κτήριο στο Μυλοπόταμο και το μετέτρεψα σε ξενώνα, τότε που μπροστά στην είσοδό του ήταν ακόμα χωματόδρομος!
Το όνειρο για τη βιολογική γεωργία υιοθετήθηκε και από άλλους συντοπίτες μας, και τώρα οι βιοκαλλιεργητές είμαστε ομάδα, με συμμετοχή σε εκθέσεις,  σε πιλοτικά προγράμματα  για βιολογική καταπολέμηση του δάκου, με προσπάθειες να πουλιέται το βιολογικό ελαιόλαδο από το νησί ως βιολογικό!
Γνωρίζοντας τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών αμπέλου και πιέζοντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθούν άδειες νέας φύτευσης αμπελιών, κατάφερα μετά από εννιά χρόνια τα Κύθηρα να είναι και αυτά ενταγμένα στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων και να έχουν πληθώρα ετικετών οίνων από νέους παραγωγούς!
Εντάσσω  σε προγράμματα επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αγρότες και συλλογικότητες, με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση του αγροτικού τομέα στα Κύθηρα.
Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, με στόχο και όραμα την εναλλακτική ανάπτυξη του νησιού μας, αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ατομικά και συλλογικά, γιατί θέλω να μείνουμε εδώ στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα!
Πιστεύω ότι με Δήμαρχο το Δημήτρη Κοντολέων, και συμβούλους που θα αναδειχτούν από την παράταξή μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στον τόπο μας. Γιατί έχουμε όλοι μαζί κι ο καθένας ανεξάρτητα στον τομέα του, όραμα και στόχους για να συνεχίσουμε να μένουμε εδώ κι εμείς και τα παιδιά μας!
Ζητώ με την ψήφο σας να με εντάξετε στη δύναμη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, για να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο μας με πολύ αγάπη και πάθος.
Η γεωπόνος σας,
Έλενα Μαγείρου

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014-2019.

Δελτίο Τύπου - 23/04/2019


Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου 2019, έλαβε χώρα η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014-2019. Η συνεδρίαση έγινε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων και υπήρξε σημαντική συμμετοχή δημοτών και κατοίκων, ενώ η διαδικασία εξελίχθηκε υποδειγματικά και με άκρως δημοκρατικό τρόπο.
Ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και τα μέλη της διοίκησης του Δήμου ανέλυσαν τις δράσεις και πρωτοβουλίες της περιόδου αυτής, ενώ τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες. Από το Δήμαρχο απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις και δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία για έργα του Δήμου και για μια σειρά σημαντικών θεμάτων και πρωτοβουλιών.
Ο απολογισμός πεπραγμένων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψήφησαν οι κύριοι Δημήτρης Φατσέας, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Πρωτοψάλτης και Μανόλης Χάρος.

Διαβάστε την εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου εδώ
Διαβάστε τον απολογισμό πεπραγμένων και τα συνημμένα εδώ
Δείτε την βίντεο-παρουσίαση εδώ
Δείτε το βίντεο ολόκληρης της συνεδρίασης εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ .Χρυσούλα Φατσέα Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ


Χρυσούλα Φατσέα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, στα Κύθηρα. Σπούδασα στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, απ’ όπου και πήρα το πτυχίο μου το 2008 ως φωτογράφος.
Μέσα από το επάγγελμά μου είχα την τύχη να ανακαλύψω και να απαθανατίσω πολλές κρυφές ομορφιές του τόπου μας. Γιατί είναι όμορφο νησί τα Κύθηρα κι όλοι εμείς που
«Μένουμε εδώ» το κάνουμε ομορφότερο.
Πιστεύω πάντα στην αλληλεγγύη, στην αυθόρμητη και ανιδιοτελή προσφορά και στη δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του. Στη δύναμη που μας εμπνέει και μας ωθεί να πετύχουμε την αλλαγή που μας αξίζει.
Πιστεύω στη δύναμη των νέων ανθρώπων, που με φρέσκιες ιδέες, λόγια ξεκάθαρα και φωνή δυνατή θέλουν και μπορούν να πάνε τα Κύθηρα ένα βήμα πιο μπροστά.

Με διάθεση προσφοράς, με βαθειά αγάπη για το νησί που μας ενώνει και με πυξίδα μου την καλή προαίρεση στηρίζω με την υποψηφιότητά μου την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη «Κύθηρα-Αντικύθηρα: Μένουμε Εδώ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κοντολέοντα.
Δε θέλω με λόγια στείρα και χιλιοειπωμένα να ευαγγελιστώ την αλλαγή, θέλω να σας καλέσω να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που έχετε ήδη στα χέρια σας για να αποκτήσει η ζωή μας στα Κύθηρα λίγες περισσότερες χαμογελαστές στιγμές.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ


Θανάσης Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας - ΝΔ

Κινητή Μονάδα Τεχνικού Έλεγχου Οχημάτων στην ΠΕ Νήσων



Κινητή Μονάδα Τεχνικού Έλεγχου Οχημάτων στην ΠΕ Νήσων
Μετά από πολλές καθυστερήσεις, την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης 4019/41/27-4-2018 και την υπ’ αρ. 249761/11-12-18 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής με θέμα: «Καθορισμός των νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία Κινητών Μονάδων Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων και των νησιωτικών περιοχών που θα εξυπηρετούν», εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο Διαύγεια με ΑΔΑ 6ΨΤΣ7Λ7-ΤΚ7 η απόφαση με θέμα: «Πίνακας περιοχών της Π.Ε Νήσων της Περιφέρειας Αττικής που απαιτείται να εξυπηρετηθούν με Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ)», σύμφωνα με την οποία:
«Καταρτίζουμε πίνακα με τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής για τις οποίες απαιτείται η εξυπηρέτηση του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων με έδρα τις περιοχές αυτές μέσω της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Τεχνικό Ελέγχου οχημάτων (ΚΜΤΕΟ) κατά κατηγορία οχημάτων (ελαφρά – βαρέα – μοτό), με τις καταρχήν περιοχές:

Α/Α Κατηγορίες οχημάτων
ΒΑΡΕΑ ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΤΟ
1. Νήσος Αίγινα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
2. Δημοτική ενότητα Τροιζήνος του Δήμου Τροιζηνίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
Για τις περιοχές των νήσων Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου και Σπετσών για τα οχήματα των οποίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικ. 49372/3352/04-08-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2726/2017) δεν υφίσταται υποχρέωση τεχνικού ελέγχου εφόσον κυκλοφορούν εντός των νήσων αυτών, θα εξεταστεί η ανάγκη εξυπηρέτησής τους με Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων (ΚΜΤΕΟ) σε μεταγενέστερο χρόνο.»
Ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο άπτεται της ασφάλειας οδηγών και οχημάτων, βαίνει προς τη λύση του με την ανωτέρω απόφαση.
Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με συνέπεια λόγων κι έργων, δίνουν μεγάλη έμφαση στα θέματα οδικής ασφάλειας, όχι μόνο στον τομέα της βελτίωσης του οδικού δικτύου, αλλά και του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Γιώργος Μεγαλοκονόμος.Σήμερα η Δημοτική αρχή μοιράζει πασχαλινά δώρα.


Σήμερα η Δημοτική αρχή μοιράζει πασχαλινά δώρα. Τι είναι αυτά ; Μα φυσικά ΒΑΡΕΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΠΕΤΟΝ.
Αλήθεια πόση υποκρισία όταν διακηρύσσει ότι,<<λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα σ´όλα τα επίπεδα>>.
Άραγε, Οι νέοι υποψήφιοι θα αντιδράσουν ή θα περιμένουν να αναδείξουν το θέμα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι τους;


Γιώργος Μεγαλοκονόμος

Τα Πεπραγμένα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας (2014-2019)


Ο Δήμος Μονεμβασίας, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), πραγματοποίησε κατά το διάστημα 2014 – 2015  μέσω του ΚΕΠ Υγείας και με σκοπό την Πρόληψη και την Προαγωγή της υγείας των πολιτών, τα παρακάτω Προγράμματα ενημέρωσης και προσυμπτωματικού ελέγχου:
Πρόληψη Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Μέτρηση της γλυκόζης στο Γενικό Πληθυσμό, “Παιδιατρικός – Οδοντιατρικός Έλεγχος – Εμβόλια”, “Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα” με pap test και Doppler αγγείων κάτω άκρων, Πρόληψη της Οστεοπόρωσης, Πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού (κλινική εξέταση/ υπερηχογράφημα) , Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ , Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  με θέμα “Μύθοι & Αλήθειες για τα  Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια” , Τριήμερο Εκδηλώσεων με ομιλία με θέμα «Υγεία στην Εφηβική ηλικία» στους μαθητές των Γενικών Λυκείων Μολάων, Μονεμβασίας και  Νεάπολης και των ΕΠΑΛ Μολάων και  Νεάπολης, ομιλία με θέμα «Αγωγή υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα» στο κοινό της Δημοτικής Ενότητας Βοιών και Προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο και Doppler αγγείων κάτω άκρων. Πληθυσμιακός έλεγχος, διάρκειας 25 ημερών, με μαστογραφίες και pap test σε 4 σταθμούς της Ειδικής Κινητής Μονάδας,  όπου εξετάστηκαν δωρεάν 450 γυναίκες. Διήμερο Εκπαίδευσης πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) και 2 Εκδηλώσεις ενημέρωσης με θέμα «Η σημασία του τρόπου ζωής στην πρόληψη και την υποτροπή του καρκίνου» σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας).
Συνολικά εξετάστηκαν μέσω των Προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου 1572 δημότες. Τα αποτελέσματα δεν έχουν επεξεργαστεί επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο Λογισμικό του ΕΔΔΥΠΠΥ.
Το ΚΕΠ Υγείας συμμετείχε επίσης στην 5η Εκστρατεία Ενημέρωσης του Κοινού για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ, στις Συναντήσεις Εργασίας και τα Συνέδρια του ΕΔΔΥΠΠΥ.
Πρόσφατα αγοράστηκαν από το Δήμο δύο (2) αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές  για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Αρχικά για τη χρήση τους θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν 10 εθελοντές, από εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).
Τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, το Δημοτικό Συμβούλιο, το ΕΔΔΥΠΠΥ και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση των Προγραμμάτων του. Αναλυτικά οι δράσεις του ΚΕΠ Υγείας αναφέρονται στo σχετικό μενού της δημοτικής ιστοσελίδας.
Η Εκπρόσωπος του ΚΕΠ Υγείας                                            Ο Δήμαρχος
Ζωή Ρεπαπίνου – Νεραντζουλάκη                                     Ηρακλής Τριχείλης
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Υγείας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του
Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών
εύχονται ολόψυχα η Ανάσταση του Κυρίου
να γίνει πηγή δύναμης και ελπίδας για όλους μας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ


Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ - Δημήτρης Κοντολέων.Για ο χθεσινό απολογισμό της απερχόμενης Δημοτικής αρχής 2014 - 2919


Παρακολουθώντας το χθεσινό απολογισμό της απερχόμενης Δημοτικής αρχής 2014 - 2919 ( ο μοναδικός απολογισμός , παρότι η νομοθεσία προβλέπει ετήσιο και όχι συγκεντρωτικό ) επιβεβαίωσα τα ερωτήματα και όχι μόνον εγώ , σχετικά με τα ποια ήταν τα οφέλη του δημοτών ; Που βοηθήθηκε η τοπική κοινωνία στα καθημερινά προβλήματα ; Ποια μικρά ή μεγάλα έργα πνοής έγιναν ; Τι άλλαξε στην ζωή των παιδιών , νέων και ηλικιωμένων ; Ποια χρόνια πρόβλημα λύθηκαν ; Σε έναν τόπο που δεν έχεις ευτυχισμένους δημότες δεν θα έχεις και ευτυχισμένους τουρίστες , επισκέπτες . Για όλα αυτά και πολλά ακόμη που επιβάλλεται να αλλάξουν να προχωρήσουν να προοδεύσουν , στηρίζουμε την παράταξη Κύθηρα - Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ. #menoumeedo #kythira #antikythira

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών


Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και κατοικημένων περιοχών ή κοντά  σε αυτές όπως προβούν στον καθαρισμό της βλάστησης και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ο Δήμος θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό τους, επιβάλλοντας παράλληλα τέλος – πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (αρθ. 94 Ν.3852). Βεβαιούνται δηλαδή εις βάρος των ιδιοκτητών η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου και υποβάλλεται επιπλέον μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Επίσης παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων (οικόπεδα και αγροτεμάχια) να προβούν άμεσα στην κοπή κλαδιών δέντρων ή θάμνων που εξέχουν στο οδικό δίκτυο, γιατί παρεμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς, τις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου και γενικότερα για την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Σε αντίθετη περίπτωση, όσον αφορά το δημοτικό οδικό δίκτυο, ο Δήμος θα προβαίνει στις ενέργειες και τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον κανονισμού καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Για το αγροτικό οδικό δίκτυο, αρμόδια είναι τα κατά τόπους δασαρχεία (αρ. 1/2008 αγρονομική διάταξη 1691Β/2008).
Επιπλέον, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1/2019 Πυροσβεστική διάταξη από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου και αφορά την ρύθμιση μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - Ε.Κ.Ε.ΠΥ. ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Υπό την αιγίδα και το σχεδιασμό του Εθνικoύ Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας για πρώτη φορά, άσκηση εκκένωσης του κτιρίου του Νοσοκομείο Κυθήρων,με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, ΕΚΑΒ, Διασωστών, Δήμου Κυθήρων.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ¨Salt n sugar kythira¨ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Σας Ευχόμαστε  ήρεμες όμορφες και χαρούμενες πασχαλιάτικες μέρες, με υγεία και αγάπη! Καλό Πάσχα!
-