Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Ελένη (Έλενα) Μαγείρου

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα, από πατέρα Αλεξανδρινό με καταγωγή από τα Κύθηρα και μητέρα Αρβανίτισσα από τα χωριά της Κωπαΐδας. Ήρθα για πρώτη φορά στα Κύθηρα μαθήτρια ακόμα, για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, τότε που το πλοίο της άγονης γραμμής φόρτωνε και ξεφόρτωνε τα αυτοκίνητα με βίντσι, αλλά τα λεωφορεία πηγαινοέρχονταν καθημερινά στα χωριά, βοηθώντας στη μετακίνηση τους απομονωμένους κατοίκους τους.
Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και εργάστηκα σε εταιρεία γαλλικών συμφερόντων ως στέλεχος του εμπορικού τμήματος για 8 χρόνια.
Με γνώμονα την οικολογική μου παιδεία και την αγάπη μου προς το νησί, ξεκίνησα το 1996, μαζί με τον πατέρα μου Μάνο, για πρώτη φορά στα Κύθηρα, τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και του αμπελιού σε κτήματα που αγοράστηκαν για αυτό το σκοπό.
Το 1999, και μετά τον ερχομό της κόρης μου Μυρτώς, αποφάσισα να αφοσιωθώ σε αυτά που αγαπούσα περισσότερο, την κόρη μου, το νησί και τη βιολογική γεωργία, και εγκαταλείποντας την Αθήνα και την καριέρα που είχα, εγκαταστάθηκα στη γη των προγόνων μου.
Αναστήλωσα ένα πέτρινο παραδοσιακό κτήριο στο Μυλοπόταμο και το μετέτρεψα σε ξενώνα, τότε που μπροστά στην είσοδό του ήταν ακόμα χωματόδρομος!
Το όνειρο για τη βιολογική γεωργία υιοθετήθηκε και από άλλους συντοπίτες μας, και τώρα οι βιοκαλλιεργητές είμαστε ομάδα, με συμμετοχή σε εκθέσεις,  σε πιλοτικά προγράμματα  για βιολογική καταπολέμηση του δάκου, με προσπάθειες να πουλιέται το βιολογικό ελαιόλαδο από το νησί ως βιολογικό!
Γνωρίζοντας τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών αμπέλου και πιέζοντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθούν άδειες νέας φύτευσης αμπελιών, κατάφερα μετά από εννιά χρόνια τα Κύθηρα να είναι και αυτά ενταγμένα στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων και να έχουν πληθώρα ετικετών οίνων από νέους παραγωγούς!
Εντάσσω  σε προγράμματα επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αγρότες και συλλογικότητες, με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση του αγροτικού τομέα στα Κύθηρα.
Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, με στόχο και όραμα την εναλλακτική ανάπτυξη του νησιού μας, αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ατομικά και συλλογικά, γιατί θέλω να μείνουμε εδώ στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα!
Πιστεύω ότι με Δήμαρχο το Δημήτρη Κοντολέων, και συμβούλους που θα αναδειχτούν από την παράταξή μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στον τόπο μας. Γιατί έχουμε όλοι μαζί κι ο καθένας ανεξάρτητα στον τομέα του, όραμα και στόχους για να συνεχίσουμε να μένουμε εδώ κι εμείς και τα παιδιά μας!
Ζητώ με την ψήφο σας να με εντάξετε στη δύναμη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, για να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο μας με πολύ αγάπη και πάθος.
Η γεωπόνος σας,
Έλενα Μαγείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου