Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Δρίτσα με τους δημάρχους Ελαφονήσου και Κυθήρων


Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα είχαν το πρωί της Παρασκευής 20/3 ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο δήμαρχος Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος και ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Χάρος. Συζητήθηκε διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του ΥΝΑ όπως:
- Το μείζον θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον όρμο Βατίκων, για το οποίο ο υπουργός έχει ζητήσει επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και κανονισμών ελλιμενισμού.
synantisi- Η συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας από πλευράς της ΛΑΝΕ, για την οποία έχει ήδη γίνει εξώδικη δήλωση από το δήμο Κυθήρων. Αναφορικά με την ακύρωση του δρομολογίου της περασμένης Δευτέρας, ο υπουργός ενημέρωσε ότι η βλάβη ήταν υπαρκτή, ενώ η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων θα προβαίνει σε προληπτικούς τεχνικούς ελέγχους στα πλοία για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων.
- Η εξέταση της δυνατότητας πραγματοποίησης θερινών δρομολογίων μεταφοράς τουριστών από την Ελαφόνησο προς την Αγία Πελαγία, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί επουδενί η γραμμή της Νεάπολης, για την οποία συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί.
- Η προώθηση του ζητήματος της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Ελαφόνησο, που έχει “παγώσει” από το 2011.

- Η ανάγκη συνδιαμόρφωσης του πλαισίου των ακτοπλοϊκών γραμμών δημόσιας υπηρεσίας από το 2016 και μετά σε συνεργασία του υπουργείου με τους δήμους, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Δρίτσας.
Επίσης συζητήθηκαν και διάφορα τοπικά ζητήματα των Κυθήρων και της Ελαφονήσου.Πηγή http://laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου