Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Γιάννη Καπελέρη, πρώην πολιτευτή ΠΑΣΟΚ νομού Λακωνίας

«Στις επικείμενες εκλογές κρίνεται η δυνατότητα της χώρας να ξεπεράσει τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.
Η επτάμηνη κυβερνητική θητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όξυνε τα προβλήματα, έπληξε την ελληνική οικονομία, έθεσε σε κίνδυνο τη θέση μας στην ευρωζώνη, οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, αύξησε την ανεργία, απέτρεψε τις επενδύσεις, ενίσχυσε περεταίρω την οικονομική και κοινωνική μας υστέρηση.
Έπειτα από την διάψευση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί, την αποκάλυψη των ανεδαφικών διακηρύξεων, την απομυθοποίηση της αντιμνημονιακής ρητορικής, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν που τελειώνει το ψέμα και που αρχίζει η αλήθεια, έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, έχουν την ευκαιρία να προκρίνουν εκείνες τις πολιτικές που κατά τη γνώμη τους εγγυώνται μια στέρεη, αξιόπιστη και φερέγγυα πορεία, για την έξοδο από την κρίση.
Στην κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν τη δική τους συνδρομή και συμβολή στην υπέρβαση της ζοφερής πραγματικότητας στην οποία βρισκόμαστε.
Η ψήφος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη την οποία υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι μια ψήφος χρήσιμη για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, είναι μια ψήφος χρήσιμη για τον προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας, είναι μια ψήφος χρήσιμη για την ανασύνθεση κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς.
Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μου με τους οποίους δώσαμε σκληρές μάχες για τον τόπο, για το ΠΑΣΟΚ, για τη Λακωνία, καλώντας τους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών υπερβαίνουμε τις όποιες ενστάσεις και επιφυλάξεις έχουμε για τα λάθη και τις παραλήψεις που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της συμπόρευσης. Τώρα είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε τον δικό μας ρόλο και λόγο στις μελλούμενες πολιτικές εξελίξεις.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία μας, χαράζοντας και περπατώντας νέους δρόμους.
Η επόμενη μέρα θα είναι για όλους μας μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία για να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα και την παρακμή, για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση εκείνων των δυνάμεων που μας οδήγησαν στο χάος.
Ως Λάκωνας, καλώ όλους τους συμπατριώτες μου να δώσουν τη δική τους απάντηση στα σκοτεινά σχέδια των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Η Λακωνία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, θα απομονώσει όλους εκείνους που θέλουν να αναβιώσουν τις μαύρες μέρες του νεοφασισμού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου