Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ





Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα και με απόλυτη εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια, τελέστηκε  το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2015,    στο Γύθειο προς τιμήν του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου.

 


Στον Εσπερινό και στην αρτοκλασία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Την Ιερά Ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος π. Σημεών ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ και συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ και οι ιερείς της περιοχής π. Βασίλης ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ,   π. Σταύρος ΒΑΣΤΕΛΛΗΣ και π. Παναγιώτης ΑΡΦΑΝΗΣ. Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σημεών ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ.


Εν συνεχεία ακολούθησε η καθιερωμένη  λιτάνευση της  Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στην κεντρική παραλιακή οδό της πόλης.


Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα παιάνιζε καθόλη τη διάρκεια της περιφοράς της εικόνας, ενώ όλοι οι πιστοί έψελναν τους καθιερωμένους ύμνους προς τον Άγιο.

Το παρών έδωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συμπατριώτης μας, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ, ο Εισαγγελέας Πλημμελιοδικών Γυθείου και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Πάρης ΑΔΑΜΗΣ,  αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος πιστών.  


Ο εορτασμός του θαλασσάρχη Αγίου Νικολάου Γυθείου  αποδόθηκε με πάσα ευσέβεια και οι Λάκωνες απέδειξαν για ακόμη μία φορά τους δεσμούς τους με την Ορθοδοξία και την πίστη τους στους Αγίους.
 

Ο Γενικός  Γραμματέας, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ απέσπασε για πολλοστή φορά την αγάπη, την εγκαρδιότητα και την αποδοχή από τους Λάκωνες που παρευρέθησαν στον εορτασμό και τη Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Πάντα προσιτός, ανθρώπινος και συμπαθής, ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ μας παραχώρησε την εξής δήλωση :

«Σήμερα, εδώ από το Γύθειο, την ιδιαίτερη Πατρίδα μου,  τιμάμε τον θαλασσάρχη μας  Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών,  του  Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και  του Λιμενικού Σώματος . Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας από τον Βίο του και ας «προικιστούμε»  με υψηλό χριστιανικό φρόνημα, θάρρος και δύναμη ψυχής, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας και να βγούμε νικητές. Οι Λάκωνες αποδεικνύουν πάντοτε τους σταθερούς δεσμούς τους με την Ορθοδοξια και την πίστη τους στο Θεό και τους Αγίους.  Ας «οπλιστούμε»  με τη βοήθεια της Εκκλησίας, προκειμένου να αξιωθούμε, με ενότητα και ομοψυχία να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται και βάλλουν το Λαό μας».


Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Αγίου Νικολάου, την  Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, τελέστηκε αρχιερατική Θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. 






 ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΗΓΗ ΥΛΙΚΟΥ: http://www.vachosradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου