Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Περιοδεία Δούρου-Αντιπεριφερειαρχών, σε Τροιζηνία και Μέθανα

Περιοδεία στην Τροιζηνία, τα Μέθανα και τον Πόρο πραγματοποιεί από σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παν. Χατζηπέρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες είχαν συνάντηση στην κοινότητα Καρατζά, με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας, Κώστα Καραγιάννη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπροσώπους των υπολοίπων κοινοτήτων του Δήμου.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Περιφερειάρχη τα τοπικά ζητήματα, θέτοντας ως προτεραιότητες την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, προώθησης αναπτυξιακών έργων (σε θέματα υποδομών, υγείας, μεταφορών, κ.α.) καθώς και τουριστικής προβολής των αρχαιοτήτων της Τροιζήνας και ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας, κυρίως σε έργα ύδρευσης και άρδευσης. Το λόγο πήραν ακολούθως όλοι οι παρόντες αιρετοί και εκπρόσωποι των κοινοτήτων, παρουσιάζοντας τις απόψεις και τα αιτήματά τους σε σχέση με όλο το φάσμα των τοπικών προβλημάτων.
Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στη σύντομη παρέμβασή της, τόνισε ότι για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η αποτελεσματική σχέση μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης αποτελεί «κρίσιμο στοίχημα». «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σας ακούσουμε, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που στόχο της έχει την αξιόπιστη λειτουργία της διοίκησης απέναντι στον πολίτη. Καταγράφουμε τα προβλήματα και σχεδιάζουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων, χωρίς μεγαλοστομίες» Η Περιφερειάρχης κάλεσε τον Δήμαρχο να θέσει άμεσα τις τουριστικές προτεραιότητες της Τροιζήνα στο πλαίσιο της στρατηγικής τουριστικής προβολής της Αττικής, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παν. Χατζηπέρος έδωσε έμφαση στα έργα υποδομών και Ακολούθως η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη λιμνοδεξαμενή Καρατζά και ξεναγήθηκε στις αρχαιότητες της περιοχής.
Τέλος, το απόγευμα η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συναντήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Λουτροπόλεως Μεθάνων με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.τουρισμού ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης υπογράμμισε τη χρησιμότητα αυτών των συναντήσεων στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας λογοδοσίας, προκειμένου «να καταστεί η πολιτική αξιόπιστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου