Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή Πίτας των Γονέων των Παιδιών τού ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)

Χτες το απόγευμα, στη Νεάπολη, πραγματοποιήθηκε η 1η Κοπή Πίτας των Γονέων των Παιδιών τού ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), με έδρα την Νεάπολη και χώρο στέγασης το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βοιών.
Με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία και τα 12 χρόνια λειτουργίας τού Κέντρου, ο κος Θοδωρής Κωστάκος, Γονέας και Εργαζόμενος στον Δήμο Μονεμβασίας, Νεάπολη, κάνοντας μια αναδρομή στο πώς και πότε ξεκίνησε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
«Το 2002, μια μικρή ομάδα, βλέποντας την παντελή έλλειψη υποδομών στην περιοχή για άτομα με αναπηρίες και βιώνοντας πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά Προγράμματα τής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ετοίμασε φάκελο, τον οποίο έφερε στον τότε Δήμαρχο, κ. Τσάκο, για έγκριση. Ο τότε Δήμαρχος, κ. Τσάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση αυτή.
Όμως προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα αυτό, έπρεπε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ΣΤΕΓΑΣΗΣ, προσαρμοσμένος στις ανάγκες των ΑΜΕΑ.
Και εδώ ήταν η δυσκολία τής κοινωνίας να αποδεχτεί τα άτομα αυτά, διότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ
ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΠΛΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ από την κοινωνία.
Έτσι, ο Πρόεδρος τής Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, κ. Παναγιώτης Μάρκος, μαζί με την τοπική κοινωνία των Βιγκλαφίων, δέχτηκαν την παραχώρηση τού κλειστού πλέον Δημοτικού Σχολείου στα Βιγκλάφια και δόθηκε η σχετική έγκριση άδειας και λειτουργίας τού Κέντρου από τη Νομαρχία Λακωνίας επί Δημαρχίας κ. Γιάννη Κουσούλη, ο οποίος διέθεσε τις αναγκαίες πιστώσεις για τη διαμόρφωση τού κτιρίου, ολοκλήρωσε την πρόσληψη τού αναγκαίου προσωπικού και την προμήθεια τού αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και φτάσαμε, τον Σεπτέμβριο τού 2004 να ανοίξει το ΚΕΝΤΡΟ και να λειτουργεί μέχρι και σήμερα κάτω από την εποπτεία τής ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.
Έτσι λοιπόν, 
Εμείς οι γονείς που βιώνουμε τα οφέλη από τη ΔΩΔΕΚΑΕΤΗ λειτουργία τού Κέντρου, με τη βελτίωση τής ποιότητας ζωής των παιδιών μας και των οικογενειών μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια αυτούς που ξεκίνησαν και αυτούς που συνεχίζουν να λειτουργούν και να στηρίζουν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ιδιαίτερα:
Ευχαριστούμε τον τέως Δήμαρχο κ. Πέτρο Τσάκο για την καταρχήν αποδοχή τής πρότασης.
Τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Κουσούλη για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας τού Κέντρου και την στήριξη τού καθόλη τη διάρκεια τής θητείας του.
Τον νυν Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, που όχι μόνο συνεχίζει τη λειτουργία τού Κέντρου με τις αυξημένες ανάγκες λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αλλά ένταξε αυτό στην εποπτεία τής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.) και όρισε έδρα τη Νεάπολη για την καλύτερη εποπτεία του.
Τον Πρόεδρο τής ΚΕΠΠΕΔΜ, κ. Χρήστο Πετράκη, που βρίσκεται πάντα δίπλα μας ως και το Δ.Σ.

Τον Πρόεδρο τής Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου κ. Παναγιώτη Μάρκο, για την αμέριστη μέχρι σήμερα ενεργή συμπαράσταση.
Και βέβαια το προσωπικό τού Κέντρου για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης, τον Πατέρα Διονύσιο Μιχαλέτο, ως Εκπρόσωπο τού Μητροπολίτη μας, για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων στο Παλαιόκαστρο.
Τελειώνοντας να πω ότι…
Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ.
Από τα βάθη τής ψυχής μας, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που στηρίζετε και συμπαραστέκεστε στις οικογένειές μας στον καθημερινό αγώνα μας.

Την καθημερινή αυτή συμπαράστασή σας χρειαζόμαστε και τώρα για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ, της ίδρυσης τού Συλλόγου, μιας που εμάς τούς γονείς μάς ενώνει η κοινή αγωνία μας για το μέλλον των παιδιών μας. Και ιδίως ποιος θα τα φροντίσει όταν δεν θα είμαστε πια κοντά τους…».


Πηγή 

Σπυριδάκου Θεοδούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου