Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Εσπερινός Εγκαινίων στη Παναγία Μυρτιδίωτισσα Αλίμου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το, Σάββατο 7 Μαϊου 2016 η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμέων στον Ιερό Ναό Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε και τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα, όπου αύριο θα καθαγιαστεί, τα Ιερά Λείψανα και στη συνέχεια τελέστηκε ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

 
Στον εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συγχοροστατούντος του οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Εορτή του Αποστόλου Θωμά που τιμάται την Κυριακή.

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη τελετή των Εγκαινίων και εξήγησε στους πιστούς τον λόγο και την σημασία των Εγκαινίων της Αγίας Τραπέζης ενός Ιερού Ναού.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους μαζί με την χαρά των εγκαινίων που θα απολαύσουμε άυριο να παρακαλέσουμε τον Χριστό και για τα δικά μας τα προσωπικά εγκαίνια ούτως ώστε η Χάρις του Θεού να είναι πάντοτε μαζί μας και να μας συνοδεύει μαζί και η χαρά, το φώς η ειρήνη του Αναστάντος.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για την χοροστασία του στον Ιερό Ναό, ενώ του ανέφερε πώς η Ενορία της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου θα είναι σαν να είναι δική του ενορία.

alimos-1 

alimos-5 

alimos-6 

alimos-8 

alimos-9 

alimos-10 

alimos-11 

alimos-14 

alimos-16 

alimos-18 

alimos-19 

alimos-22 

alimos-23 

alimos-24 

alimos-25 

alimos-26 

alimos-28 

alimos-29 

alimos-30 

alimos-31 

alimos-33 

alimos-34 

alimos-35 

alimos-36 

alimos-37 

alimos-38 

alimos-39 

alimos-40 

alimos-41 

alimos-42 
----------------------------------------------------
Πηγή: romfea.gr-Βαγγέλης Καρπαθάκης 
----------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου