Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες αγρότες και νοικοκυριά του Ν.Λακωνίας, στην χειρότερη ίσως στιγμή της τελευταίας 20ετίας για τους ίδιους και τα εισοδήματά τους. Οι κρατικοί φορείς, η Πολιτεία και το ΥΠΑΑΤ εθελοτυφλούν και τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια , μανταρίνια ) σαπίζουν πάνω στα δέντρα. Το αναμενόμενο μέτρο της Κοινωνικής Απόσυρσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο Νομό Λακωνίας. Η Ενιαία Ενίσχυση και οι επιδοτήσεις μειώθηκαν κατά 20-25 % σε σχέση με τα προηγούμενα έτη , ο επικείμενος ασφαλιστικός Νόμος Κατρούγκαλου και η νέα φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους σφίγγει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τον πρωτογενή τομέα και βυθίζει σε τεράστια ύφεση τον Νομό μας.
Η ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μετετράπη σε μία νεοφιλελεύθερη φορολογική λαίλαπα που καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και δη της Λακωνίας.
Με υπευθυνότητα και αφουγκραζόμενος το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μου , απευθύνω έκκληση στους αρμοδιους κρατικούς φορείς και τον κ. Υπουργό του ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου ζητώντας την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση για την ανακούφιση του αγροτικού πληθυσμού .
Καλώ την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να επανεξετάσει την ασφυκτική φορολογική νομοθεσία , την απελευθέρωση των ενισχύσεων καθώς και την πρόληψη εκτάκτων μέτρων για την ελάφρυνση των αγροτικών νοικοκυριών. Η διερεύνηση κρατικών ενισχύσεων (de minimis) και η άμεση τεκμηρίωση προς τον ΕΛΓΑ είναι ένα μέτρο που θα αποσυμπίεζε αρχικά το πρόβλημα και πρέπει να επιδιωχθεί.
Η Αγροτιά και η Κτηνοτροφία είναι μέρος της Λακωνικής παράδοσης και του Πολιτισμού!
Μανώλης Αντωνάκος 
Α’ Επιλαχών Βουλευτής Ν. Λακωνίας Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου